Şi-a omorât cumnata ca să se răzbune

0
310

Un doljean de 74 de ani a ajuns la răcoare, după ce marţi seara şi-a omorât cumnata, în vârstă de 81 de ani. Tragedia s-a petrecut în satul Lăcriţa Mare, comuna Robăneşti, iar din cercetările anchetatorilor se pare că bărbatul a vrut să se răzbune pe femeie, susţinând că din cauza ei fusese amendat pentru că dăduse foc miriştii. A intrat peste ea, în curte, şi a lovit-o de mai multe ori cu sapa până ce femeia s-a prăbuşit la pământ, într-o baltă de sânge, decedând în urma rănilor suferite. Bărbatul a fost reţinut, marţi seara, iar ieri după-amiază a fost prezentat Tribunalului Dolj, instanţa dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi violare de domiciliu.

Vecinii au găsit-o, marţi seară, pe Elena Ştefan, în vârstă de 81 de ani, din satul Lăcriţa Mare, comuna Robăneşti, zăcând într-o baltă de sânge, în mijlocul curţii. Oamenii au sunat pe 112, anunţând descoperirea făcută, iar la faţa locului a ajuns o ambulanţă, însă medicii n-au putut face altceva decât să constate decesul femeii. În acelaşi timp au fost alertaţi şi poliţiştii, la locul evenimentului ajungând o echipă de cercetare şi un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Au fost demarate cercetările pentru stabilirea condiţiilor în care a fost ucisă bătrâna de 81 de ani, care locuia singură. După ce au vorbit cu vecinii femeii, anchetatorii au aflat că aceasta se certase cu cumnatul ei, Ion Stoian, de 74 de ani, din aceeaşi localitate. Între cei doi era o stare conflictuală mai veche şi se pare că se certau de câte ori se întâlneau. Scandalul de marţi a fost generat de faptul că Ion Stoian ar fi fost sancţionat contravenţional de pompieri pentru că dăduse foc miriştii, Elena Ştefan fiind cea care le spusese acestora că bărbatul pusese focul şi că nu este prima dată când face asta. Supărat şi hotărât să-i ceară socoteală, Stoian s-a dus acasă la bătrână, a intrat în curte, s-a apucat cu ea la ceartă apoi a pus mâna pe o sapă şi a lovit-o de mai multe ori, până când femeia n-a mai mişcat. Bărbatul a fost ridicat marţi seară şi adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat, apoi a fost introdus în arest, în baza ordonanţei de reţinere emisă de procuror pentru 24 de ore, în sarcina sa fiind reţinute infracţiunile de omor şi violare de domiciliu. „Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 28.08.2012, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, inculpatul Stoian Ion a pătruns, fără drept, în locuinţa victimei Ş.E. (în vârstă de 81 ani) pe care a lovit-o de mai multe ori cu o sapă, provocându-i leziuni ce au condus la deces. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, după cum au comunicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

După ce l-au audiat din nou pe inculpat, ieri după-amiază procurorii l-au prezentat pe Ion Stoian Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea şi a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele bărbatului, care a ajuns din nou în arest.