Candidații află astăzi notele finale obținute la examenul de titularizare

0
296

Candidații află astăzi care sunt notele finale obținute la titularizare 2019, după afișarea notelor de la contestații. La examenul de titularizare din acest an s-au înscris 27.724 de candidaţi, dintre care s-au prezentat numai 23.572 de candidați la examen.

Ministerul Educației publică astăzi pe titularizare.edu.ro notele după contestații. Anul acesta, mai puțin de jumătate din profesorii care au susținut proba scrisă la titularizare au obținut note de peste 7, minimum necesar pentru angajarea pe perioadă nedeterminată în sistemul de educație.

Datele de la Ministerul Educației arată că 46,86 la sută din cei care au participat la concurs au obţinut nota 7. Anul acesta, 92 de candidaţi (0,47%) au obţinut nota 10, iar 9.072 de candidaţi (46,39%) au obţinut note între 7 şi 9,99. 19,10% dintre candidați au luat note mai mici de 5. Rezultatele finale de la titularizare se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 30 iulie.

Săptămâna trecută, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că din toamnă profesorii care au primit sub nota 5 la proba scrisă de la titularizare nu vor mai fi primiţi ca suplinitori. Este vorba de 4.000 de profesori în această situație. În plus, nici cei 3.900 de candidați care au părăsit sala de examen din cauză că nu știau subiectele nu vor mai fi primiți ca suplinitori. (Sursa: HotNews)