Premierul Cioloş merge din nou în Germania, dar şi la Chişinău – Vicepreşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti

0
296

ciolos-merkelPremierul Dacian Cioloş va merge într-o nouă vizită în Germania, agenda externă din următoarea perioadă cuprinzând şi o vizită la Chişinău, au spus sâmbătă, pentru Mediafax, surse guvernamentale, adăugând că în România sunt aşteptaţi vicepreşedintele Comisiei Europene şi premierul polonez.

La începutul lunii septembrie, şeful Executivului va merge din nou în vizită în Germania, unde se va întâlni cu autorităţile unor landuri importante. Deplasarea din septembrie are o pronunţată componentă economică, fiind consacrată întâlnirilor cu potenţiali investitori germani în România.

În cursul mandatului său, premierul a mai fost de două ori în vizită oficială în Germania, în ianuarie anul acesta şi la jumătatea lunii mai. În ambele ocazii, Cioloş a avut întrevederi cu cancelarul Angela Merkel. De asemenea, prim-ministrul s-a întâlnit şi cu preşedintele Germaniei, în luna iunie, când Joachim Gauck a făcut o vizită de stat în România. Atunci, Cioloş l-a informat pe preşedintele german despre intenţia sa de a efectua în septembrie o vizită în landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg şi Westfalia şi Renania de Nord, “pentru extinderea cooperării economice bilaterale”.

Germania este primul partener comercial al României şi al treilea investitor străin în România.