După ce s-a fript cu Pandurii, antrenorul suflă şi-n… ASA / Mulţescu: “Meciul cu Târgu Mureş e periculos, nu ştim nimic despre ei”

0
321

craiovaAntrenorul Universităţii Craiova, Gigi Mulţescu, spune că una dintre preocupările sale după eşecul cu Pandurii a fost să refacă moralul jucătorilor, care au pierdut un meci pe care l-au controlat: “După meciul cu Pandurii nu am vorbit nici cu familia, la ce nervi am avut. Rezultatul a fost unul mincinos, după un joc atipic, o partidă nebună, în care am avut superioritate confirmată de cifrele InStat. Am lucrat la psihicul jucătorilor, cred că au înţeles ce am greşit, şi eu şi ei suntem vinovaţi.  Mi-am asumat o parte din vină în faţa jucătorilor, formăm un colectiv viu, putem dialoga. Iar la fiecare antrenament am căutat să corijăm greşelile, pentru a fi mai buni de la o etapă la alta. Ne-a lipsit norocul, dar fără muncă şi fără concentrare nu se poate. Trebuie să forţăm norocul să fie în favoarea noastră”. Mulţescu a explicat evoluţiile sub aşteptări ale lui Bancu şi Ivan în meciul cu Pandurii: “Prestaţia lui Bancu a fost influenţată de problema medicală pe care a avut-o, iar Ivan nu a dat randament decât la ultima execuţie, în rest a jucat bine, s-a şi văzut că a fost placat pentru a putea fi oprit”.

Despre meciul cu ASA, Mulţescu a declarat că este unul periculos, ţinând cont că ardelenii şi-au schimbat complet echipa faţă de sezonul trecut şi că nu au nimic de pierdut la Craiova: „Ne aşteaptă un meci periculos. Nu ştiu dacă mai greu decât cel cu Pandurii, dar mai periculos. ASA Târgu Mureş îmi aduce aminte de echipa Sportul Studenţesc, cu jucători tineri care nu au inhibiţii, nu au emoţii. Vor fi preocupaţi să închidă jocul şi să iasă pe contraatac. Nu-i cunoaştem prea bine”.

Mulţescu a precizat că nu a fost interesat de transferul lui Lucian Sânmărtean şi că mai are nevoie de doi jucători pentru a face faţă pe cele trei fronturi: campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii. Pentru jocul cu ASA este indisponibil Briceag, accidentat.  În schimb, va debuta brazilianul Gustavo Vagenin, despre care Mulţescu spune că „este un jucător special, are calităţi, dacă reuşim să le ducem la măiestrie şi rezolvăm problema fizică. Nu va juca mai mult de 30 de minute, maxim o repriză”.

Băluţă: „Suntem obligaţi să câştigăm primul meci acasă

Mijlocaşul Alexandru Băluţă a declarat că nu se aştepta să fie schimbat la pauza meciului de la Severin şi că, în ciuda eşecului, atmosfera din lot este bună: „Trebuie să fim mai concreţi în faţa porţii, suntem obligaţi să câştigăm, e primul meci acasă. Nu ne aşteaptă o partidă uşoară. Personal, vreau să-mi ajut echipa cât pot de mult, să fiu concentrat sută la sută. Cât priveşte jocul cu Pandurii, nu mă aşteptam să fiu scos la pauză. Probabil dacă aş fi înscris la ocazia avută alta ar fi fost soarta partidei, acum important este să-mi îmbunătăţesc jocul de la meci la meci. Atmosfera în cadrul lotului este bună, suntem mobilizaţi, vom juca încrezători şi vom câştiga. Trebuie să vorbim mai mult în teren. Cât priveşte ultimii jucători sosiţi, ei s-au integrat repede, sunt fotbalişti de valoare, sunt sigur că ne vor ajuta“.

Alexandru Mateiu s-a declarat încrezător că echipa va trece peste eşecul din prima etapă şi îşi va însuşi toate punctele în partida cu ASA: „Putem depăşi momentul Târgu Jiu. A fost o înfrângere durerorasă, trebuie să trecem peste, să câştigăm primul joc de pe teren propriu. Luni, trebuie să aducem prima victorie suporterilor. Sper să marchez mai multe goluri faţă de sezonul trecut. Este bine pentru echipă că au venit jucători noi, întrucât concurenţa este benefică. În ceea ce mă priveşte, doresc în primul rând să fiu sănătos, să dau randament maxim la fiecare meci şi să adunăm cât mai multe puncte”