Bogdan Olteanu, înainte de arestul la domiciliu: Voi transmite cât de rapid demisia mea din conducerea BNR

0
357

olteanuViceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost plasat vineri seară în arest la domiciliu, în dosarul în care este suspectat că a luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu. Casa lui Olteanu este un adevărat palat în stil brâncovenesc, situat pe malul Lacului Snagov. Construcţia are peste o mie de metri pătraţi.

Magistraţii de la Înalta Curte au dat decizia vineri seară, în jurul orei 20.00. Bogdan Olteanu încă se afla în sala de judecată. Dar nu a putut să meargă direct acasă, ci a fost dus înapoi în arestul Poliţiei Capitalei. A fost eliberat după miezul nopţii, când i-a expirat ordonanţa de reţinere.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu: “E un moment greu, e un moment trist şi o perioadă foarte tristă. Sper să se termine cât mai repede. Doresc să obţin achitarea cât mai rapid, pentru a reîncepe o viaţă normală. Până la acel moment, sigur, voi face ceea ce onoarea şi respectul faţă de instituţia din care am făcut parte îmi cere. Voi transmite cât de rapid demisia mea din conducerea BNR“.