Training şi consiliere gratuite pentru viitorii antreprenori sau întreprinzători din mediul rural

0
270

Vineri, 27 iulie, a avut loc lansarea proiectului “Dezvoltarea resurselor umane şi promovarea culturii antreprenoriale în zonele rurale din judeţele Dolj şi Olt”, care beneficiază de finanţare din fonduri europene – 2.260.271.84 lei. Proiectul se derulează pe o perioadă de doi ani şi îşi propune să ofere consiliere gratuită şi cursuri de formare antreprenorială pentru 160 de persoane din mediul rural, care sunt deja antreprenori sau care doresc să îşi deschidă o afacere proprie în domenii non-agricole.

Implementarea proiectului este asigurată de un parteneriat de organizaţii nonguvernamentale cu experienţă în formarea profesională şi firme de consultanţă în implementarea programelor cu finanţare europeană, lider de proiect fiind Asociaţia “Împreună pentru Tine”, care va derula acest program alături de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, Fundaţia Societatea Academică Moscopolitană şi firma de consultanţă Project Development & Strategies.

“Am ales judeţele Olt şi Dolj pentru implementarea acestui proiect deoarece credem că oamenii de la sate din aceste judeţe au nevoie, poate mai mult decât alţii, de ajutor în a-şi dezvolta micile afaceri locale şi de consiliere profesională dacă doresc să devină antreprenori în viitor. Rolul nostru este de a selecta un număr de 160 de persoane din mediul rural din aceste judeţe şi de a le oferi tot sprijinul pentru a deveni antreprenori de succes. În cadrul proiectului sunt prevăzute cursuri gratuite de IT, cursuri de management, de introducere în managementul financiar al firmei, cursuri de legislaţi axate pe zona IMM-urilor, promovare şi planificarea afacerilor. Toate aceste cursuri sunt gratuite şi vor fi certificate CNFPA. De asemenea, vom oferi consiliere pentru cei care doresc să îşi înceapă o afacere în domenii non-agricole la sate. Mai mult, va exista şi un concurs de proiecte la care câştigătorii vor beneficia de premii care să îi ajute să îşi înceapă cu dreptul noua carieră antreprenorială”, a declarat managerul proiectului Cătălin Băncilă, preşedintele Asociaţiei “Împreună pentru Tine”.

La eveniment au participat peste 20 de persoane care provin din mediul rural. Acestea s-au declarat deja interesate de proiect şi au completat fişele de înscriere pentru programele de training şi consiliere gratuite.

 

Cei care doresc să obţină mai multe informaţii sau să se înscrie pot trimite un email la adresa proiect@initiativarurala.ro sau îi pot contacta direct pe experţii de implementare la numărul de telefon 0732.505.103.