Pentru trafic de influenţă în formă continuată – Închisoare cu executare pentru infirmiera de la Spitalul Militar Craiova

0
256

Elena Aurel zisă Sonia, infirmiera de la Spitalul Militar Craiova acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, şi-a aflat sentinţa, la sfârşitul săptămânii trecute. Magistraţii Tribunalului Dolj au condamnat-o pe femeie la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi au menţinut faţă de ea arestarea preventivă, dar şi sechestrul instituit asupra apartamentului ei. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel atât de femeie, cât şi de procurori, întrucât nu este definitivă.

Reamintim că, la jumătatea lunii iunie a.c., procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Elena Aurel, zisă Sonia, angajată ca infirmieră la Spitalul Militar Craiova, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată. În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii au reţinut că, “în perioada 2008-2012, Elena Aurel a pretins de la 15 persoane suma totală de 38.600 euro şi 34.800 lei, din care a primit efectiv 33.100 euro şi 34.800 lei, bani despre care a susţinut că îi va remite unor ofiţeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naţionale pentru ca persoanele care au dat banii să fie încadrate în armată şi apoi să fie transferate în garnizoane cât mai apropiate de localităţile de domiciliu, prevalându-se de relaţiile pe care le-ar avea cu persoane cu funcţii de conducere din cadrul MApN”, după cum au precizat, la vremea respectivă, reprezentanţii DNA printr-un comunicat. Pe 25 aprilie a.c., procurorii au prins-o în flagrant pe femeie, după ce a primit de la una dintre persoanele respective, care formulase şi denunţ împotriva ei, suma de 2.000 de euro şi 1.000 lei. În aceeaşi zi a fost reţinută, iar pe 26 aprilie Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatei Elena Aurel pe termen de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior.

Vineri, 27 iulie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat şi sentinţa în acest dosar, “Sonia” fiind condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Instanţa a decis ca femeia să rămână în continuare după gratii, menţinând arestarea preventivă, a constatat că o parte din sumele primite de la denunţători le-a restituit, însă tot mai are de achitat 22.600 euro şi 18.800 lei, motiv pentru care i-au menţinut sechestrul asigurator instituit pe apartament. În plus, femeia este obligată să achite şi 6.000 lei cheltuieli judiciare către stat. În termen de 10 zile de la pronunţare, atât inculpata, cât şi procurorii pot face apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj.