Scandal la Secţia nr. 142 din Craiova pentru urna mobilă

0
288

Primul scandal al zilei referendumului a izbucnit în Craiova în jurul orei 11.00, la Secţia de votare nr. 142, de la Şcoala nr. 21 din Craiova. O femeie a vrut să facă solicitare de urnă mobilă pentru mama sa, a fost refuzată de un membru al Biroului Secţiei, aşa că a sunat peste tot, şi la 112, şi la BEC, iar într-un final a reuşit să obţină ceea ce dorise.

Craioveanca Valerica Stănescu s-a dus, ieri, la Secţia de votare nr. 142 unde este înscrisă pe lista permanentă, şi-a exercitat dreptul de vot, apoi i-a spus unuia dintre membrii Biroului Secţiei că vrea să depună o cerere pentru urna mobilă, întrucât mama sa vrea să voteze şi nu se poate deplasa. Cel cu care discutase i-a explicat că trebuia să depună cererea până cel mai târziu la ora 7.00, în dimineaţa zilei referendumului, şi că acum era deja târziu. Femeia a sunat la Biroul Electoral Central (BEC), de unde a primit răspunsul că poate depune cerere şi pe parcursul zilei. A sunat şi la 112 să reclame că i se interzice mamei sale dreptul de a vota.

“Am fost să votez, am votat şi am cerut urna mobilă pentru mama mea. M-au refuzat, că e târziu. Am sunat la BEC şi mi s-a spus că pot depune cerere. Nu este posibil să i se încalce mamei mele dreptul de a vota. Are 88 de ani şi de trei ani nu a mai ieşit din casă, pentru că nu se poate deplasa, însă este întreagă la minte şi vrea să voteze. Am anunţat şi Poliţia, să vedem ce fac”, ne-a declarat, supărată, Valerica Stănescu.

Au ajuns, într-adevăr, la Şcoala nr. 21 poliţişti de la Secţia 3 Craiova, care au încercat să se lămurească despre ce se întâmplă, însă între timp se pare că şi preşedinta Secţiei de votare, Roberta Ţapu, aflase că reclamanta are dreptate, aşa scandalul s-a stins. „A fost vorba de o eroare. Poate depune şi acum cerere pentru urna mobilă şi cineva va merge la locuinţa femeii ca să poată vota”, a precizat Roberta Ţapu. Valerica Stănescu a completat cererea şi a rămas să aştepte urna mobilă.