Halep s-a calificat în turul 3 la Wimbledon

0
132

Simona Halep este a doua tenismenă din România, după Irina Begu, care accede în turul al treilea al turneului de la Wimbledon. Halep, 30 de ani, locul 18 mondial, a învins-o în două seturi, scor 7-5, 6-4, pe belgianca Kirsten Flipkens, locul 190 WTA. Halep n-a făcut un joc grozav, dar a reuşit să revină în fiecare set, după ce a fost condusă cu 5-2, respectiv 4-1.

Kirsten Flipkens, la 36 de ani, s-a aflat la ultimul meci din carieră la simplu, fiind aplaudată intens la final de public şi s-a îmbrăţişat îndelung cu Simona Halep, care a învins-o pe belgiancă în minimum de seturi, în fiecare din cele 6 dueluri directe. Flipkens, specialistă de dublu, a reuşit cea mai bună performanţă a carierei chiar la Wimbledon, în 2013, când a jucat semifinală. Flipkens a fost prezentă în 2012 şi la Craiova, la Trofeul Popeci, când a pierdut în sferturi la Torro Flor, cea care avea să câştige turneul.

În turul 3, Simona Halep, campioană la Wimbledon, acum 3 ani, o va întâlni pe poloneza Magdalena Frech, 24 de ani, locul 92 WTA, pe care a învins-o în minimum de seturi în ambele dueluri directe, în 2020, pe zgură, la Praga, şi anul acesta, la Australian Open. Frech le-a învins la Wimbledon până acum pe Camilla Giorgi şi Karolina Schmiedlova, fără să piardă set.