Ucraina, victorie dramatică în faţa Suediei

0
417

Ucraina este cea mai surprinzătoare prezenţă în sferturile Euro 2020, după ce a trecut în optimi de Suedia, cu un gol marcat în ultimul minut din extra-time. Ca şi în meciul Olanda – Cehia, o eliminare dictată după consultarea VAR a decis soarta partidei. Era 1-1 în prelungiri, suedezii, care dominau jocul, trimiseseră trei jucători proaspeţi de atac şi se pregăteau să dea ofensiva finală, pentru a evita loviturile de departajare. Danielson a fost însă eliminat pentru o intrare dură, iar suedezii au ajuns să-şi dorească executarea penalty-urilor. Numai că Dovbik a dat lovitura decisivă, cu o lovitură de cap, iar Ucraina este în premieră în sferturile unui turneu final, după ce obţinuse accesul în optimi cu 3 puncte, aşteptând rezultatele celorlalte grupe. Zinchenko a fost jucătorul meciului, cu gol şi pasă de gol, suflându-i acest titlu lui Forsberg, care marcase a patra oară la Euro şi a mai trimis două şuturi în bară. Ucraina va întâlni Anglia în sferturi.

Suedia – Ucraina 1-2 Au marcat: Forsberg ’43 / Zincenko ’27, Dovbik ‘120+1.

Suedia: Olsen – Lustig (Krafth ’83), Lindelof, Danielson, Augustinsson (Bengtsson ’83) – Larsson (Claesson ’97), Olsson (Helander ‘101), Ekdal, Forsberg – Kulusevski (Quaison ’97), Isak (Berg ’97). Selecţioner Jan Andersson.

Ucraina: Buşan – Karavaiev, Zabarnâi, Krivţov, Matvienko – Sidorciuk (Bezus ‘118), Stepanenko (Makarenko ’95), Zincenko – Yarmolenko (Dovbik ‘106), Yaremciuk (Besedin ’91, Ţsygankov ‘101), Shaparenko (Malinovski ’61). Selecţioner Andrei Şevcenko.

Eliminat: Danielson ’99. Arbitru: Daniele Orsato (Italia).