Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: Nu vor fi relaxări după 1 iulie

0
1068

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că în urma creşterii numărului de cazuri de Covid-19, Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie aplicate de la 1 iulie a.c.: „Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut şi s-a decis la nivelul Grupului tehnic să amânăm cea de a patra măsură de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru.

La nivel european, Coronavirsul a generat decizia ca graniţele Uniunii Europene să rămână închise după 1 iulie majoritatea călătorilor străini, au declarat luni diplomaţi europeni pentru Dpa, citaţi de Agerpres.

Doar 14 ţări se vor afla pe lista ţărilor terţe ale căror cetăţeni vor putea intra pe teritoriul UE, printre care Australia, Canada şi Thailanda.

Cetăţenii chinezi vor putea intra în Uniunea Europeană, dar numai după ce Beijingul va ridica interdicţiile aplicate cetăţenilor UE.

Consiliul European a iniţiat procedura scrisă oficială pentru a aproba acest acord care survine la trei luni după ce UE, Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein şi-au închis graniţele pentru călătoriile non-esenţiale pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19.