Vacanță distractiv-educativă pentru elevi, la Biblioteca „Aman”!

0
802

La Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova vor începe, de luni, activitățile din cadrul a două proiecte educative, ambele adresate elevilor din clasele I – a XII-a și organizate pe parcursul vacanței de vară (2 iulie – 30 august 2018): „Fun in Summer” și „Biblioteca din vacanță”. Activitățile sunt gratuite, vor avea loc săptămânal și vor fi derulate de bibliotecari și voluntari ai instituției.

„Fun in Summer”, cu voluntari din Nigeria și Italia

Cursurile și atelierele „Arts Crafts”, „English Club”, „Book Reading Club”, „Games Day” și „Movie Club” din cadrul proiectului „Fun in Summer” vor fi susținute de mai mulți voluntari de la Universitatea din Craiova: Andreea-Daniela Popa, Sabrina-Maria Catrina, Alberta-Andra Țiu, Mihaela Ștefan, Ana-Maria Buzatu, Armand-Antonio Pascu, Sonia Seres, Elisabet-Mihaela Toma, Andra-Andreea Mateiescu și George-Octavian Marinescu. Li se vor alătura studenții Alabi Ayodele (Nigeria) și Chiara Ionta (Italia) – voluntar al Asociației „Explorator”. Mădălina Băileșteanu și Carmen Tică, bibliotecari la American Corner, sunt gazdele proiectului și co-organizatori pentru toate activitățile.

«Anul trecut ne-am orientat către un public special. „Fun in Summer” 2017 a fost despre informarea, educarea și recreerea copiilor din două centre speciale din Craiova. Activitățile au fost utile și și-au atins obiectivele, pentru că participanții au fost plini de resurse și mereu curioși. Colegii mei au inclus pentru ediția din acest an câteva activități noi și au reușit să suplimenteze orele de învățare a limbii engleze. Fie că vorbim despre clubul de lectură sau despre atelierele de împletituri, participanții vor beneficia, vreme de două luni, de o alternativă grozavă pentru petrecerea timpului liber», a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Limbi străine, hand-made și benzi desenate la „Biblioteca din vacanță”

Proiectul „Biblioteca din vacanță”, ajuns la ediția a X-a, cuprinde cursuri și ateliere de limbi străine (engleză și spaniolă), hand-made și origami, coordonate de voluntarii INTERACT: Iasmine Bicioiu, Maia Mihai, Clara Filoti, Mara Vlad, Sonia Tuțescu, Gloria Radu, Sofia Stancu, Anda Dinu, Dania Chițan, Larisa Tudora, Monica Ochea, Andra Nicolosu, Irina Lungoci, Smaranda Știrbu și Dragoș Vlad, sub coordonarea președintelui INTERACT Craiova, Radu Poajgă. Cursurile Public Speaking și Micul Jurnalist vor fi susținute de Mihaela Mocanu, respectiv Laura Pumnea, în atelierul de desen se vor implica Teodora Olariu și Amalia Știolică, iar atelierul de benzi desenate va fi coordonat de Dodo Niță, cunoscut autor și critic de benzi desenate. De asemenea, se va derula și un curs de Igienă Dentară, cu sprijinul a doi voluntari ai Societății Studenților Stomatologi din Craiova: Ana Păvălan și Cristina Dragotă.

Că proiectul a fost îndelung așteptat o dovedește numărul mare de înscrieri, mai spune Lucian Dindirică. „Și în acest an avem posibilitatea, cu ajutorul voluntarilor noștri, să le oferim sutelor de elevi înscriși activități educative în perioada vacanței de vară. De luni, 2 iulie, demarăm atelierele proiectului și, până la finalul lunii august, vom realiza tot ceea ce ne-am propus alături de cei pe care îi vrem cât mai des la bibliotecă: copiii!”, a adăugat managerul bibliotecii.