Joc şi cântec oltenesc, la festivalurile folclorice din ţară

0
571

Sfârşitul stagiunii îi găseşte pe artiştii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” pe scenele mai multor festivaluri din ţară. Pe 23-24 iunie, aceştia s-au aflat la Bistriţa, unde au participat la Festivalul Naţional de Folclor „Zestrea Nordului”, iar pe 29 iunie au fost invitaţi la Ziua localităţii Gogoşu, din judeţul Mehedinţi.

Duminică, 1 iulie, Mariana Ionescu Căpitănescu şi Petrică Mîţu Stoian împreună cu orchestra şi formaţia de dansuri (conducerea muzicală: Cristi Pîrlea, coregrafia: Ionel Garoafă) vor încânta spectatorii la Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi tradiţii în Cişmigiu”. Pe data de 4 iulie, şi timişorenii vor avea ocazia să-i vadă pe Niculina Stoican şi Petrică Mîtu Stoian alături de orchestra şi formaţia de dansuri, prezentând un tablou din „Nunta de pomină la olteni” la Festivalul Inimilor – festival internaţional de folclor aflat la ediţia a XXIX-a.

Alte două evenimente ale verii îi vor avea invitaţi pe artiştii craioveni: Festivalul Naţional de Folclor „Ion Albeşteanu”, ediţia a XII-a (10 august, Amara, judeţul Ialomiţa) şi Ziua comunei Cilieni, judeţul Olt (26 august). Potrivit reprezentanţilor instituţiei, «stagiunea de toamnă a ansamblului va începe cu spectacolul „Nunta de pomină la olteni”, care va fi prezentat în data de 7 septembrie 2018, la Festivalul Folcloric de Artă şi Tradiţie Populară Românească de la Otopeni».