Întâlnire pentru reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, la Centrul de Detenţie Craiova

0
1139

În data de 27 iunie 2018, la Centrul de Detenţie Craiova (fostul Penitenciar pentru Minori şi Tineri) s-a realizat activitatea prevăzută în Planul Naţional de Implementare a Hotărârii de Guvern nr. 389/2015, privind elaborarea, realizarea şi implementarea unor proceduri interinstituţionale, referitoare la colaborarea instituţiilor publice centrale şi locale în procesul de reintegrare socială. Parte a Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2015 – 2019.

La sediul unităţii au fost invitaţi reprezentanţi ai principalelor instituţii  – Prefectura Dolj, Consiliul Judeţean Dolj, Primăria Craiova, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova, Serviciul de Probaţiune Dolj, ONG-uri locale. Totodată, a avut loc şi activitatea desfăşurată în cadrul „Ziua Porţilor Deschise”, prilej cu care colaboratori, profesori şi părinţi ai persoanelor internate au vizitat Centrul de Detenţie.

Suportul şi concursul comunităţii locale

„Obiectivul principal al manifestării a constat în creşterea oportunităţilor oferite de comunitate, pentru reintegrarea socială a persoanelor care execută o măsură educativă privativă de libertate, precum şi identificarea de noi parteneri sociali care pot fi angrenaţi în asistarea celor aflaţi în detenţie sau care pot oferi asistenţă postpenală. Pentru succesul componentei de reintegrare socială este necesar ca demersurile iniţiate de sistemul penitenciar (prin intervenţiile realizate cu persoanele internate în perioada executării măsurii educative) să aibă suportul şi concursul comunităţii locale, în dubla lor calitate: de parteneri ai serviciului penitenciar şi de beneficiari ai întregului proces de reintegrare socială”, a precizat Comisar de penitenciare, Daniel Barbu, purtător de cuvânt al Centrului de Detenţie Craiova.