O bază sportivă de 4 milioane de euro, omologată de UEFA la Craiova

0
99

baza sportiva (2)Craiova are cea mai modernă bază sportivă din regiune, pe care UEFA a şi omologat-o pentru competiţii naţionale şi internaţionale. Investiţia de 4 milioane de euro a fost realizată de Consiliul Judeţean Dolj şi a fost inaugurată, ieri, în vecinătatea Aeroportului. De la terenuri de fotbal, baschet şi handbal şi până la saună, bowling, fitness şi biliard, complexul sportiv deţine toate dotările necesare astfel încât un vizitator să poată să îşi petreacă în incintă mai multe ore pentru a se relaxa.

         Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport a fost finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013 şi implementat de Consiliul Judeţean Dolj pe terenul din spatele blocurilor aviatorilor. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a explicat că lucrarea a fost puţin întârziată, dar că s-a terminat, iar toţi craioveni dornici să facă un pic de mişcare în această vară sunt aşteotaţi să se bucure de acest complex sportiv ultra-modern. „Este o zi foarte importantă în istoria Consiliului Judeţean Dolj, este un proiect european de aproape 4 milioane de euro – 2 milioane de euro nereambursabili şi 2 milioane de euro din bugetul consiliului. Pe o suprafaţă de teren care altădată avea coteţe de grădini, garaje şi tot felul de încurcături, aducem la lumină şi creăm un complex sportiv de care se vor bucura, sperăm, toţi craiovenii”, a declarat preşedintele Ion Prioteasa, care a tăiat, ieri, panglica inaugurală alături de cei doi vicepreşedinţi, Alina Tănăsescu şi Cosmin Vasile.baza sportiva

Lucrarea îndeplineşte toate standardele

Investiţia a fost realizată de firma Recon, constructorul precizând că lucrările au fost realizate la un nivel tehnic deosebit. ”Suntem mândri că putem să facem lucruri care o să vă placă. Am făcut eforturi deosebite şi ne concentrăm întotdeauna ca lucrurile făcute de noi să fie foarte bune şi să ne reprezinte pe toţi”, a precizat Marian Petcu, directorul firmei Recon, care a realizat lucrarea.

Prezentă la eveniment, Monica Botea, şefa organismului intermediar pentru POR din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a spus: „Vreau să felicit Consiliul Judeţean Dolj şi întreaga echipă care a stat în spatele reuşitei acestui proiect. Este o investiţie necesară, care s-a înscris în cadrul POR 2007-2013, domeniul major de intervenţie 5.2, o investiţie care răspunde unei necesităţi a regiunii noastre de dezvoltare, în sensul creării unei structuri de agrement pentru turismul de nişă”.

Terenuri de sport, biliard şi săli de fitness

Baza sportivă găzduieşte două terenuri de fotbal (unul cu gazon natural şi altul cu teren artificial), două terenuri de tenis, volei şi baschet, o pistă de alergare cu groapă de sărituri, precum şi un perete pentru alpinism. Complexul sportiv deţine şi o bază acoperită, cu toată etaje, în care se află vestiare, săli de fitness, bowling, masaj, saună, biliard, săli de conferinţe. „Ne bucurăm că această investiţie de 4 milioane de euro este gata în totalitate şi putem să le spunem craiovenilor şi locuitorilor judeţului Dolj că se pot bucura de cele două terenuri de fotbal, de tenis, de pista de atletism, etc. Ne dorim ca toţi cei care iubesc sportul, atât profesionişti, cât şi amatori să vină pe această bază de agrement, să se bucure de ea şi să aibă rezultate şi să se poată relaxa aici”, a declarat Alina Tănăsescu, vicepreşedintele CJ Dolj.baza sportiva (3)

UEFA a omologat baza sportivă

Potrivit autorităţilor, terenurile de sport sunt omologate de UEFA pentru competiţii naţionale şi internaţionale şi finale şi sunt, în acest moment, cele mai moderne din regiune. „Cetăţenii pot avea acces la a practica un sport, un sport care înseamnă sănătate, şi putem să spunem că este o zi importantă. Sunt convins că publicul larg se va bucura de această bază sportivă şi cred că, pe viitor, şi consiliul judeţean, alte comune sau investitori privaţi să investească în baze sportive”, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, a punctat faptul că investiţiile în infrastructura sportivă sunt întotdeauna binevenite. „Baza sportivă se află pe teritoriul administrativ al comunei Cârcea. Eu cred că judeţul dolj avea nevoie de mai multe baze sportive, pe lângă cea de la Cârcea pe care am inaugurat-o şi noi în urmă cu ceva timp. Este un lucru pozitiv pentru judeţ faptul că are şi acel teren sintetic la dimensiuni normale pentru cei care vor să practice un fotbal de performanţă, indiferent de anotimp. Asta înseamnă progres pentru sport şi pentru tineret”.  Complexul sportiv va fi dat în folosire Clubului Sportiv Judeţean Știinţa «U» Craiova, dar este deschis şi tuturor celor care doresc să-şi petreacă un timp în incintă.baza sportiva (1)