Arestat pentru ultraj! / „Rambo”… de la Leu a lovit un jandarm cu sabia în cap

0
108

arestatUn bărbat de 38 de ani, din comuna Leu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza mandatului emis marţi, de Tribunalul Dolj, la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru comiterea infracţiunii de ultraj combinat cu tentativă de omor. Mai exact, doljeanul, băut fiind, şi după un scandal monstru cu soţia, l-a lovit cu sabia în cap pe un subofiţer jandarm de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, care făcea parte din echipajul venit la locuinţa scandalagiului pentru a-l linişti. Bărbatul, care ameninţa că-şi va ucide patru din cei opt copii, se ascunsese în grădină, prin vegetaţie, şi a ieşit la un moment dat fluturând sabia, l-a rănit pe primul jandarm, a încercat apoi să-l lovească şi pe un coleg de-al acestuia, însă în final a fost dezarmat şi imobilizat.

Judecătorii Tribunalului Dolj au admis, marţi, 28 iunie a.c., propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dan Vladu, de 38 de ani, din comuna doljeană Leu, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj combinat cu tentativă de omor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut în sarcina sa faptul că, luni, 27 iunie a.c., în jurul orei 00.30-01.00, a avut un conflict cu soţia sa, pe care a ameninţat-o cu moartea, aceasta solicitând prin 112 sprijinul organelor de poliţie şi al jandarmilor. Echipajul mixt de poliţişti şi jandarmi a ajuns la domiciliul lui Vladu, din comuna Leu, nr.56, şi l-au găsit pe acesta în curte, fluturând o sabie, cu care ameninţa că va ucide persoanele care se vor apropia de el. Încercând să-l imobilizeze, plutonierul major Minel Pădureanu, de 38 de ani, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, a primit o lovitură cu sabia la nivelul capului de la Vladu, alegându-se cu o plagă tăiată pentru vindecarea căreia a necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Şi-a bătut soţia, a alungat-o, şi a distrus casa

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat ancheta defăşurată împreună cu poliţiştii IPJ Dolj, s-a stabilit că totul a pornit în jurul orelor 21.00 -22.00, când inculpatul, aflat sub influenţa alcoolului, a avut un conflict cu soţia sa, Doina Mariana Vladu, pe care a agresat-o, după care a spart câteva geamuri ale locuinţei şi a distrus mai multe bunuri din imobil, astfel că femeia, speriată, a sunat pe 112, la faţa locului ajungând şeful de Post şi un agent din cadrul Postului de Poliţie Leu, care au aplanat conflictul, inculpatul asigurându-i că se va linişti. După ce au plecat poliţiştii, Dan Vladu a continuat să bea, iar in jurul orei 23.00, oamenii legii au fost, din nou, solicitaţi de soţia inculpatului, care a sesizat că fusese alungată de acasă împreună cu patru din cei opt copii ai săi, iar soţul o ameninţa că o va omorî cu sabia. Poliţiştii au revenit la locuinţa bărbatului şi l-au găsit pe acesta în curte, cu o sabie în mână, şi, când i-a vazut, a început să-i înjure şi să-i ameninţe, fluturând sabia. Oamenii legii au încercat să poarte un dialog cu Vladu, din stradă, de la poartă, însă omul le-a strigat că, dacă intră peste el în curte, va intra în casă şi îi va ucide cu sabia copiii minori care dormeau.tribunal

A ieşit din ascunzătoare strigând „hai veniţi, că vă tai…”

Agenţii au solicitat sprijinul altor colegi, astfel că la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie format din doi agenţi şi încă unul de jandarmi, între cei trei subofiţeri ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova fiind şi Minel Pădureanu. După ce au încercat în zadar să poarte un dialog cu inculpatul, care continua să se manifeste agresiv, mânuind sabia şi ameninţând că va ucide pe oricine intră în curte, dar şi copiii, în momentul când l-au văzut că se întreaptă către casă, oamenii legii au luat hotărârea să intre peste el. Bărbatul a fugit atunci în grădină, unde era întuneric, dar şi vegetaţie înaltă, aşa că poliţiştii şi jandarmii nu l-au mai putut vedea, fiind nevoiţi să-şi aprindă lanternele. După câteva minute de linişte, în care inculpatul a rămas ascuns şi nu a răspuns la strigătele agenţilor, la un moment dat acesta a ieşit, şi s-a îndreptat către jandarmi, care se aflau mai apropape de el, fluturând sabia deasupra capului, în toate direcţiile, şi strigând: „hai, veniţi că vă tai” moment în care l-a lovit cu ea pe jandarmul Minel Pădureanu, care a exclamat: „am fost tăiat la cap” şi s-a aşezat la sol, sângerând abundent din zona stângă a capului. Un alt jandarm a parat o nouă lovitură de sabie, cu un lemn pe care îl luase din curte, dupa care l-a lovit pe Dan Vladu peste mâna deaptă, astfel că acesta a scăpat sabia. S-a reuşit imobilizarea inculpatului, jandarmii şi-au bandajat colegul şi l-au urcat în maşină, solicitând în acelaşi timp o ambulanţă, care l-a preluat pe drum şi l-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Inculpatul a fost şi el adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde procurorul de caz a reţinut în sarcina lui comiterea infracţiunii de ultraj, constând în lovirea persoanei vătămate, jandarm aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu un obiect tăietor-despicător in zona capului, cauzându-i o plagă tăiată, pentru vindecarea careia au fost necesare 12-14 zile îngrijiri medicale, combinat cu tentativă de omor. „Având în vedere regiunea anatomică vizată şi obiectul folosit, făptuitorul a prevăzut că este posibilă suprimarea vieţii jandarmului, lucru care nu s-a întâmplat din motive independente de voinţa sa”, au mai reţinut procurorii. Luni, Dan Vladu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi a fost arestat preventiv.