La Ford Craiova, “Vibrant Volunteer Week”

0
176
Zeci de voluntari de la fabrica Ford Craiova au participat săptămâna trecută la proiecte de sprijinire a comunității locale, în cadrul inițiativei “Vibrant Volunteer Week”, desfășurată anual sub egida Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a companiei.
În săptămâna 20-24 mai, în lumea Ford a avut loc Vibrant Volunteer Week. Voluntari de la fabricile Ford din întreaga lume au participat la activități de dezvoltare a comunităților locale. “În fiecare an, în timpul Vibrant Volunteer Week, sute de angajați ai Ford își alocă cu generozitate timp pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate, făcând cu adevărat diferența în comunitățile în care trăiesc. Echipa Ford Fund este încântată să asigure sprijin financiar pentru organizațiile non-guvernamentale, pentru ca acestea să își poată duce la bun sfârșit activitățile”, a declarat Debbie Chennells, manager Ford Motor Company Fund.
„Pacienții cu nevoi critice vor beneficia de transport medical sigur”
În România s-au desfășurat două proiecte, ambele la Craiova, acolo unde Ford are una dintre cele mai moderne fabrici ale sale.Primul proiect, dezvoltat de organizația non-guvernamentală Rotary Craiova Probitas cu sprijinul financiar al Ford Fund, a constat în toaletarea zonei adiacente heliportului Spitalului Județean de Urgență Craiova, urmând să se realizeze și semnalizarea corespunzătoare a acesteia. Până la acest moment, heliportul nu a putut fi folosit decât în timpul zilei, din cauza semnalizării necorespunzătoare. Proiectul încearcă să minimizeze impactul unor situații de urgență, de pe urma lui putând beneficia lunar aproximativ 120 de pacienți, aflați în stare critică. „Alături de voluntarii noștri și cu sprijinul Rotary Craiova Probitas am reușit ca în această săptămână să toaletăm zona Punctului de Operare Aeromedicală SMURD, urmând ca zilele următoare să o și semnalizăm corespunzător. În acest fel, pacienții cu nevoi critice vor beneficia de transport medical sigur”, a declarat dr. Ancuța-Ramona Boicea, medic șef la Ford Craiova.
Un mic univers liniștit și sigur
Cea de-a doua inițiativă a constat în realizarea și amenajarea spațiilor verzi din cadrul a două grădinițe din Craiova: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 “Îngerașii” și Grădinița Nr. 33 Făcăi. Proiectul a fost coordonat de Fundația Gazeta de Sud, cu sprijinul financiar al Ford Fund. “Ford are deja o tradiție în cadrul comunității locale în a desfășura proiecte prin care să arătăm că ne pasă. De această dată ne-am îndreptat atenția asupra celor mai mici membri ai comunității, copiii, refăcând spațiile de recreere a două grădinițe. Mulțumim voluntarilor noştri care ne-au ajutat să le creem copiilor un mic univers liniștit și sigur”, a spus Nadia Reischel, Director Financiar la Ford România și coordonatoare a proiectului.
O susţinere pentru comunitatea din Craiova
“Vibrant Volunteer Week” a fost introdusă pentru prima dată în Europa în anul 2017. Împreună cu “Global Caring Month”, reprezintă initiative-cheie ale Ford Volunteer Corps, entitate ce face parte din Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a Ford și care derulează anual peste 1.700 de proiecte comunitare în întreaga lume. Voluntarii Ford contribuie cu abilitățile, entuziasmul și spiritul lor de echipă la proiectele desfășurate de organizațiile locale non-profit, ajutând la îmbunătățirea vieții oamenilor. “Vibrant Volunteer Week este o oportunitate pentru angajații Ford să-și dedice o parte din timp pentru a sprijini comunitatea noastră locală. Aceasta a fost o activitate de o săptămână, însă mulți dintre ei se angajează voluntar pe tot parcursul anului pentru a susține comunitatea din Craiova. Sunt foarte mândră de echipă și de modul în care au răspuns acestei oportunități”, a declarat Josephine Payne, manager al Fabricii de Motoare a Ford Craiova.