„Pătura care citeşte”, în centrul Craiovei

0
84

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” organizează astăzi, cu începere de la ora 18.00, în centrul Craiovei, pe pajiştea verde din spatele statuii lui Mihai Viteazul, cea de-a II-a ediţie a evenimentului cultural „Pătura care citeşte”. Pe lângă lecturi publice, aceasta mai cuprinde dialoguri cu participanţii pe tema cititului şi scrisului, un spectacol de muzică şi expoziţii de pictură.

patura care citesteCraiovenii sunt invitaţi astăzi după-amiază să vină în centrul Craiovei şi să ia cu ei o carte şi o pătură pentru a se întinde la o sesiune inedită de lectură, pentru a se bucura de natură, muzică, poezie şi artă. Când se va lăsa întunericul, lecturile vor fi făcute la lumina lumânărilor, alături de scriitori craioveni. «Dacă vii de la serviciu, de la şcoală sau de oriunde altundeva şi nu ai cu tine o pătură,  Biblioteca „Aman” te invită pe păturile special amenajate pentru acest eveniment şi îţi oferă o carte pe care să o lecturezi», precizează reprezentanţii instituţiei

Pe lângă lectura în aer liber, evenimentul cuprinde o serie de alte activităţi cultural-educative. Astfel, elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu” (coord. prof. Angi Melania Cristea) vor susţine mai multe recitaluri vocale, la chitară şi vor recita poezii hazlii. Cu acelaşi prilej, membrii Cenaclului „Constantin Brâncuşi” din Craiova vor vernisa o expoziţie de artă plastică. În încheiere, la căderea serii, toţi cei prezenţi vor fi antrenaţi de Alexandru Mogoşeanu –  director Radio Oltenia Craiova, conf. univ. dr. Cosmin Dragoste şi prof. Angi Melania Cristea într-o sesiune de „lecturi aprinse”. De asemenea, participanţilor le sunt rezervate surprize, premii şi jocuri interactive.

Potrivit managerului Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, Lucian Dindirică, succesul pe care „Pătura care citeşte” l-a avut în rândul cititorilor în urmă cu doi ani, la prima ediţie organizată la Craiova, i-a determinat pe reprezentanţii instituţiei să repete experienţa şi în acest an, în cadrul Zilelor Municipiului Craiova. «Ne bucură faptul că ideea unui picnic urban de lectură este bine primită şi la Craiova. Craiovenii, indiferent de vârstă, sunt aşteptaţi, cu sau fără o pătură proprie, la provocarea pe care le-o adresează bibliotecarii. Nu va fi deloc o sarcina grea. Vom socializa şi ne vom împărtăşi preferinţele literare. Vrem ca marţi seara să citească în public un număr cât mai mare de cetăţeni», a declarat Lucian Dindirică, adăugând că, alături de această acţiune, Biblioteca „Aman” desfăşoară o serie de alte activităţi cu ocazia Zilelor Craiovei.