Grădina Botanică stârnește și mila aleșilor locali

0
83

Situația îngrijorătoare în care se află Grădina Botanică, în care nu s-a mai investit nimic de zeci de ani, i-a impresionat și pe consilierii municipali. Un ales local a rugat autoritățile locale să se întreprindă ceva pentru a se salva această oază de verdeață care, în alte condiții, ar merita să stea alături de cele mai frumoase grădini din țară, cele de la București și Cluj.

Deși nu l-a cerut, deocamdată, se pare că primarul Lia Olguța Vasilescu are sprijinul consilierilor municipali pentru ca Primăria Craiova să preia din nou în administrare Grădina Botanică. În plenul de ieri, consilierul municipal PP-DD Ionel Pană a rugat chiar autoritățile locale să găsească o soluție pentru ca acest spațiu verde din inima orașului să-și recapete strălucirea de altădată. „În Grădina Botanică avem multe lucruri valoroase, dar, din păcate, modul cum arată nu face cinste municipiului Craiova. Sunt alte grădini din țară, cum sunt cele de la Cluj și București, care sunt foarte bine îngrijite. Haideți, vă rog, să rezolvăm problema acestei grădini care este a cetățenilor și poate fi transformată într-un reper turistic. Aș vrea să se vorbească peste tot despre această grădină”, a spus consilierul Pană.

Primăria Craiova va reabilita infrastructura

Viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, i-a dat dreptate consilierului și l-a asigurat că municipalitatea se va ocupa și de Grădina Botanică. „Ne vom ocupa, cu siguranță, de Grădina Botanică. O vom prelua și o vom amenaja, poate și cu fonduri europene. E păcat să o lăsăm așa, pentru că acolo este sufletul și tinerețea noastră”, a spus Genoiu. Cu o zi în urmă, primarul Lia Olguța Vasilescu anunțase, răspunzând la o întrebare, că Primăria Craiova urmează să facă o ofertă Universității din Craiova în sensul preluării acestei grădini. Potrivit spuselor primarului, după ce va intra în posesia acestui spațiu, municipalitatea va reabilita infrastructura, aleile fiind de-a dreptul distruse acum. Autoritățile se gândesc să acceseze chiar un proiect cu finanțare europeană pentru a face mai multe lucruri acolo.