Consilierii municipali au votat noile abonamente RAT Craiova

1
117

Aleșii locali au votat, ieri, noile tarife pe care le va practica de acum înainte RAT Craiova. Prețul biletelor rămâne neschimbat, de 2 lei pentru o călătorie, dar se modifică tipul abonamentelor, în sensul că este eliminat abonamentul pe o linie (50 de lei) și înlocuit cu abonamentul pe toate liniile (65 de lei).

Înainte să se treacă la vot, aleșii locali din opoziție au pus problema gratuităților acordate pensionarilor din Craiova. Un consilier PDL a spus că, în ritmul acesta, RAT Craiova nu o să scoată niciodată un profit real, iar ceea ce va declara la final de an directorul Radu Preda va fi, de fapt, un profit realizat tot din subvențiile de la Primăria Craiova. „Să găsim o soluție pe termen lung, nu să ne amintim de pensionari doar când se apropie campania electorală. Oricum sunt și alte categorii defavorizate, cum ar fi șomerii și tinerii, care nu au veniturile pensionarilor. Și sunt convins că pensionarilor le pasă mai mult de nepoții lor”, a spus alesul democrat-liberal. Nu a primit replica din partea municipalității, primarul Lia Olguța Vasilescu nefiind prezent la ședință. În cele din urmă, proiectul a trecut, fiind înregistrate două abțineri din partea consilierilor PDL, Marian Vasile și Dan Cherciu.

Abonamentul unic pe toate traseele

Proiectul de hotărâre vine cu câteva noutăți în ceea ce privește tipurile de bilete și abonamente pentru călători. Cei care circulă cu autobuzele și tramvaiele RAT Craiova au la dispoziție patru tipuri de bilete: biletul vândut la tonetă – 2 lei; biletul vândut de conducătorul auto – 2,5 lei; biletul vândut de taxator – 2 lei și biletul pentru traseu exterior de tramvai – 3 lei. Cea mai importantă schimbare a fost făcută în ceea ce privește abonamentele. La tonetele RAT Craiova se va găsi doar abonamentul pe toate liniile (abonamentul unic) care costă 65 de lei, fiind valabil o lună. Vechiul abonament pentru un singur traseu, care costa 50 de lei, a fost eliminat. Tariful de 65 de lei, care se practică acum pentru abonamentul unic, este comparabil cu fostul abonament lunar ce asigura transportul pe numai două trasee ale RAT Craiova.

Abonament pentru o zi și abonament nenominalizat

RAT Craiova a păstrat, în schimb, variantele economice pentru abonamente. Astfel, cei care circulă pentru o perioadă mai scurtă de o lună pot și acum să opteze pentru unul din cele trei tipuri de abonamente reduse. La propunerea RAT Craiova, validată de consilieri, călătorii au la dispoziție un abonament unic pentru 15 zile care costă 34 de lei; abonament unic pe toate liniile pentru 7 zile – 18 lei; abonament de o zi pe toate traseele – 6 lei. Totodată, există și varianta de a cumpăra un abonament nenominalizat care costă 110 lei. Până acum, regia a mers pe două tipuri de abonamente reduse care erau puțin mai ieftine (cel pentru 15 zile – 26 de lei și cel pentru 7 zile – 14 lei), dar nu ofereau posibilitatea călătorilor de a circula pe toate traseele, așa cum se întâmplă acum.

1 COMENTARIU

  1. Hotărârea CL Craiova nr. 122 din 27.03.2014 spunea ca noile tarife se modifică, prin completare la Hotărârea CL Craiova nr.265/2010. “Completare” nu însemnă înlocuire.
    Sa ne spuna RAT unde în lumea a mai vazut sa nu se dea un abonament pe o singura linie. Este un abuz din parte regiei RAT Craiova.
    Este o formă mascată de a-şi creşte veniturile.

Comments are closed.