Consilierii judeţeni au aprobat preţul mediu la masa verde

0
73

Consilierii judeţeni au votat ieri, în cadrul şedinţei ordinare, proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat preţul mediu/tonă masă verde obţinută de pe pajişte, fiind vorba de 60 de lei, preţ propus de Direcţia pentru Agricultură Dolj, pentru anul 2014. Asta în condiţiile în care aceeaşi Direcţie făcuse alte calcule, total eronate, şi pe care a dorit să le supună la vot luna trecută.

Delia Filimon

La şedinţa Consiliului Judeţean, care a avut loc la finele lunii aprilie, consilierul PDL Marcel Marcea s-a opus votării acestui proiect de hotărâre pe motiv că în sală nu se află  directorul Direcţiei pentru Agricultură Dolj, Delia Filimon, care să dea câteva lămuri vizavi de preţul de 170 de lei / tonă masă verde, care a părut suspect de mare comparativ cu preţul mediu aplicat la nivelul unor judeţe cu mai multă masă verde decât judeţul Dolj.

La solicitarea lui Marcea, ieri se afla în sală şi conducerea Direcţiei Agricole. „În urma consultărilor cu celelalte direcţii agricole din ţară, a consultărilor cu APIA, Camera Agricolă, asociaţiile crescătorilor de animale din Dolj şi având în vedere întreţinerea minimală a pajiştilor prin anumite lucrări, potenţialul de producţie, care poate varia în funcţie de diversitatea factorilor limitativi ce acţionează asupra acestor suprafeţe, de lucrările agricole efectuate şi de dimensiunea fondului pastoral, Direcţia pentru Agricultură Dolj a propus preţul mediu/tonă masă verde obţinută de pe pajişte de 60 lei. Am ţinut cont şi de condiţiile meteo şi mulţi alţi factori…”, a precizat Delia Filimon.

Marcel Marcea

Replica consilierului Marcea nu a întârziat să apară. Acesta a spus că există o lipsă de profesionalism la nivelul Direcţiei Agricole, că dacă s-ar fi votat proiectul luna trecută ar fi reacţionat zeci de primari care au pajişte şi care erau afectaţi direct. „Bine că am avut înţelepciunea să amânăm acest proiect. Păi ce făceam? Jefuiam o sută de primării?! Luna acesta apare un preţ, rezonabil, zic eu, 60 lei, dar luna trecută ce aţi făcut? Ce era scris în proiect? Ce preţ? 170 de lei! Păi aşa ceva să nu se mai întâmple!”, a spus consilierul Marcel Marcea.