Spectacol pentru copii în premieră la Teatrul Naţional Craiova

0
330

„Un minunat spectacol, plin de culoare, energie şi bucurie” anunţă reprezentanţii Teatrului Naţional „Marin Sorescu” pentru săptămâna viitoare. Este vorba despre „Fata moşului şi fata moaşei”, de Bogdan Ulmu, după o foarte cunoscută poveste scrisă de Ion Creangă. Premiera va avea loc joi, 5 mai, ora 11.00, în Sala „Amza Pellea”. Regia este realizată de Raluca Păun, decorul şi costumele sunt creaţia tinerei scenografe Alexandra Panaite, iar muzica este special compusă de Marius Hristescu. Spectacolul îi are în distribuţie pe tinerii actori Monica Ardeleanu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Ramona Drăgulescu, Raluca Păun, Marian Politic şi Claudiu Mihail.

TNC Fata babei (1)Raluca Păun – actriţă din 2003 a Naţionalului craiovean – a semnat deja regia mai multor spectacole din repertoriul acestei instituţii: „Legături de sânge”, de Beth Henley (2011-2012), Cabina artistelor” de Arnost Goldflam (2012-2013) şi Legături primejdioase” de Choderlos de Laclos (2012-2013). Numeroase spectacole ale Companiei „Teatrulescu” din Craiova au fost prezentate în regia sa, între care „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale (2009), „Nebănuitele urmări ale unui temperament violent” de A.P. Cehov (2009), „Senzaţional”, după piesa „Românie dragă, Elveţia mea” de Cornel Udrea, „Cenuşăreasa” (2014), la care semnează şi textul.

TNC Fata babei (2)Alexandra Panaite, care a realizat decorul şi costumele pentru această premieră, se află la cea de-a doua colaborare cu scena craioveană, după scenografia spectacolului „Exploziv”. Are multiple preocupări în zona de creaţie scenografică şi a colaborat la numeroase producţii de scurtmetraj, remarcate deja la renumite festivaluri de film, naţionale şi internaţional (Cannes, Anonimul, Next, Timishort). În 2011 a fost laureată cu Premiul al III-lea în cadrul Concursului Naţional de Scenografie „George Lowendal”, a participat la expoziţia de grup „Ionescu, Ionesco?”, în cadrul Cvadrienalei de Scenografie de la Praga, iar în 2015 a obţinut Premiul pentru cel mai bun proiect scenografic în cadrul Galei Absolvenţilor, Master, U.N.A.T.C.

Muzica spectacolului este special compusă de Marius Hristescu, dirijor, compozitor şi orchestrator craiovean, cunoscut şi pentru fructuoasa colaborare cu artistul Tudor Gheorghe.