De Paşte, alb-albaştrii muncesc

0
236

 

Universitatea Craiova joacă duminică pe “Extensiv” cu Concordia Chiajna, performera play-out-ului

chiajna

Universitatea Craiova – Concordia Chiajna

Stadion: „Extensiv”, duminică, ora 18

Universitatea Craiova: L. Popescu – Dumitraş, Popov, Iliev, Vătăjelu – Băluţă, Madson, Zlatinski, Bancu – Ivan, Nuno Rocha. Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu. Rezerve: Vlad – Achim, Kay, R. Petre, Mateiu, Măzărache, Hergheligiu.

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Feussi, Tincu, Odibe, Niasse, Bucurică – M. Cristescu, Obodo, N. Roşu – Milevskiy, Pena. Antrenor: Adrian Falub. Rezerve: Matache – Bărboianu, Purece, Serediuc, Giurgiu, Ad. Cristea, Garcia.

Universitatea Craiova întâlneşte pe teren propriu pe Concordia Chiajna chiar în ziua de Paşte, iar Daniel Mogoşanu spune că va fi o partidă dificilă, deoarece formaţia ilfoveană este cea mai eficientă echipă în play-out, se apără forte bine şi are şi avantaj moral după ce a câştigat cu 1-0 precedenta întâlnire cu Craiova. “Sperăm să rămânem pe primul loc şi după meciul cu Chiajna, care va fi unul foarte dificil, fiindcă întâlnim echipa care a acumulat cele mai multe puncte în play-out, o echipă care ne-a învins în ultima întâlnire directă şi care nu oferă prea multe spaţii. De aceea trebuie să ne păstrăm atitudinea ofensivă şi concentrarea din meciul de la Voluntari şi să legăm două victorii, fiindcă nu este încheiată lupta pentru retrogradare, fiind 18 puncte rămase de luat. Jucăm chiar în ziua de Paşte, dar nu avem ce face, suntem profesionişti şi trebuie să ne facem treaba pentru care suntem angajaţi”. Pentru meciul de duminică, Daniel Mogoşanu nu-i va avea la dispoiziţie pe portarul Straton şi pe stoperul Acka, ambii accidentaţi, în timp ce Mateiu este incert. “Îi acordăm în continuare credit lui Popescu în poartă, el a avut un debut bun şi sperăm să continue la fel. Şi colegii l-au ajutat foarte mult, l-au protejat, fiindcă nu a avut prea mult de lucru la Voluntari” a spus Mogoşanu.

Bancu: “Nu mă gândesc la Steaua, ci cum să ajung cu Craiova în Europa”

Jucătorul care s-a evidenţiat în victoria Craiovei la Voluntari, Nicuşor Bancu, speră să-i dea gol şi fostului său coechipier, Cristi Bălgrădean, în partida de duminică: “Pufi este un portar foarte bun, dar sper ca eu şi coechipierii mei să-i dăm gol, fiindcă în ultimul meci nu am reuşit, a apărat tot. Suntem încrezători că vom câştiga, jucăm acasă, pe un teren de unde nu prea câştigă nimeni, nu avem de ce să ne temem de Chiajna”. “Bancone” a fost chemat de Gigi Becali la finalul meciului de la Voluntari, dar nu a coborât din autocar şi spune că nu se gândeşte să plece la Steaua. Mijlocaşul de 23 de ani nu speră să prindă lotul pentru Euro, fiind conştient că nu a avut constanţa necesară în evoluţii pentru a fi convocat. “Nu văd de ce ar fi trebuit să cobor din autocar, eu sunt jucătorul Craiovei şi nu mă gândesc la Steaua, ci doar cum să-mi fac treaba mai bine şi să joc cu Universitatea în Europa League. Din vară voi continua la Craiova, am o datorie faţă de suporteri şi de conducătorii clubului, care au fost alături de mine în momente dificile. Nu-mi fac speranţe pentru Euro, câteva meciuri bune nu sunt suficiente pentru a ajunge acolo, mai am multe de demonstrat pentru a fi convocat” a declarat Nicuşor Bancu.

Milevsky şi Obodo, starurile ilfovenilor

Chiajna este singura echipă din Liga I care utilizează sistemul cu 3 stoperi, dar forţa echipei stă în cei doi jucători cu nume aduşi în iarnă, Milevski şi Obodo, care au marcat câte 4 goluri în play-out, întreaga echipă a Craiovei reuşind doar un gol mai mult decât cei doi. Milevsky a fost ani la rând vedeta lui Dinamo Kiev, iar Obodo are zece ani de carieră în Serie A. Ca bilanţ direct, Craiova şi Concordia Chiajna s-au întâlnit de cinci ori în Liga 1 Orange, de două ori au câştigat oltenii, o dată ilfovenii, iar două jocuri s-au încheiat la egalitate. Prima partidă a avut loc pe 19 octombrie 2014, 1-1 pe terenul Craiovei, marcatori Ferfelea, respectiv Wellington. Tot o remiză s-a consemnat şi în returul stagiunii trecute, 2-2 la Chiajna (Maftei, Dina / Târnăcop, Bawab). Oltenii s-au impus în ambele partide din sezonul regulat curent, de fiecare dată cu scorul de 2-0. Ultima dispută directă, cea din 14 martie 2016, s-a încheiat cu victoria la limită izbutită de elevii lui Adrian Falub, graţie reuşitei lui Giurgiu din minutul 10. Mediile de vârstă ale celor două loturi: Craiova – 25 ani şi 6 luni; Concordia – 27 ani şi 3 luni.