Polițiştii în mijlocul elevilor de la Școala Ocolna

0
159

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Partida Rromilor Pro Europa au organizat, luni, la Şcoala Gimnazială din satul Ocolna, comuna Amărăştii de Jos, o întâlnire cu elevii de etnie romă. Cei 75 de elevi prezenţi la orele de curs au discutat cu polițiștii despre abandonul şi absenteismului şcolar şi despre prevenirea delincvenţei juvenile. Ulterior, polițiștii s-au întâlnit cu membrii comunității, fiind vizați în mod special părinții ai căror copii absentau de la școală.

“Acţiunea se înscrie în cadrul unui Plan de măsuri întocmit la nivel judeţean care urmăreşte creşterea gradului de informare a minorităţilor rome cu privire la importanţa frecventării cursurilor şcolare, precum şi absolvirea unor instituţii de învăţământ, aceasta fiind una dintre condiţiile esenţiale de integrare în mediul social”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Planul de măsuri privind incluziunea socială a minorităţii rome din judeţul Dolj reuneşte mai multe instituţii cu atribuţii în domeniu, activităţile preventive urmând să continue în perioada imediat următoare, în comunităţile de rromi din Sadova, Cetate și Cerăt, după cum au anunțat reprezentanții IPJ Dolj.