Elevii olimpici vor susţine bacalaureatul în Ploieşti

0
123

Ministerul Educaţiei a anunţat că sesiunea specială a bacalaureatului se va desfăşura în perioada 17-30 mai a.c., aceasta fiind organizată pentru absolvenţii de liceu care se pregătesc pentru olimpiadele, concursurile sportive şi artistice organizate la nivel internaţional.

Probele se vor desfăşura la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” şi la Colegiul “Spiru Haret” din oraşul Ploieşti, iar elevii vor fi cazaţi în campusul Colegiului Tehnic “Lazăr Edeleanu”. Înscrierile la sesiunea specială a bacalaureatului se vor face în zilele de 17 şi 18 mai. Pe 19 şi 20 mai are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română şi în limba maternă, iar pe 21 şi 22 mai sunt evaluate competenţele digitale.

În zilele de 23 şi 24 mai sunt testate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. În ceea ce priveşte probele scrise, acestea încep pe 26 mai cu examenul la Limba şi literatura română, urmat de proba obligatorie a profilului pe 27 mai, iar pe 28 mai are loc proba la alegere a profilului şi specializării.

Absolvenţii care participă la sesiunea specială aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine pe 29 mai proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor se va face în aceeaşi zi, până la ora 18.00. Contestaţiile vor putea fi depuse în intervalul orar 18.00 şi 20.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 30 mai.