Prinţul Charles va fi primit, joi, de premierul Grindeanu şi va merge la Patriarhie, Palatul Elisabeta şi Muzeul Satului

0
84

printul-charles-in-romaniaPrinţul de Wales va fi primit joi, la ora 11,40, la Palatul Victoria, de premierul Sorin Grindeanu, întâlnirea având loc în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care Alteţa Sa Regală o efectuează în România.

Tot în cursul zilei de joi, Prinţul Charles va fi primit de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu la Palatul Elisabeta.

De asemenea, Prinţul de Wales va merge joi la Patriarhia Română şi la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.

Vizita oficială a Prinţului Charles în România a început miercuri, când Alteţa Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Tot miercuri, Prinţul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de “preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Vizita oficială a Prinţului Charles în România se va încheia vineri.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, declara săptămâna trecută într-un interviu acordat AGERPRES că vizita Prinţului Charles, un mare prieten şi admirator al României, reprezintă celebrarea forţei legăturilor dintre cele două ţări.

”Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteţei Sale reprezintă celebrarea modalităţilor, de o diversitate imensă, prin care oamenii şi organizaţiile din România şi Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune”, preciza Brummell.