Ani l-a lovit cu panseluţa pe Solomon

2
140

Pe măsură ce se apropie momentul alegerilor locale, circul e în floare în CLM Craiova. Culmea e că, în plenul de ieri, cel mai aprig scandal a pornit chiar de la flori. Nevinovatele panseluţe de pe domeniul public au fost folosite pe post de armă de consilierul PDL Ani Gheorghe, în lupta sa cu primarul Antonie Solomon. Dar cum acesta a lipsit de la şedinţă, viceprimarul Teodor Sas a fost cel împroşcat cu… petale.

Ani Gheorghe

Indignarea consilierului Ani Gheorghe a fost stârnită, şi de această dată, de scaunul pe care ar fi trebuit să se afle primarul Antonie Solomon şi care a rămas tot gol. La câteva minute de la începerea dezbaterilor în plen, aceasta s-a ridicat brusc şi, spre uimirea întregii asistenţe, a scos din poşetă o fotografie înrămată, reprezentându-l pe edilul-şef într-o postură care nu îi trezeşte amintiri plăcute. Consilierul a mers la prezidiu şi a insistat ca acest tablou să rămână pe masă pe parcursul şedinţei, pentru a-i ţine loc primarului. “Nu întâmplător am pus tabloul. Aveam informaţii pe surse că domnul primar nu vine şi trebuia să mă adresez cuiva. Îmi place mutra dumnealui şi vreau să îl văd”, a spus aceasta, ridicând tonul în timp ce încerca să plaseze fotografia chiar în apropierea viceprimarului Teodor Sas.

Îndemn din partea unui cetăţean: “Plecaţi cu circul!”

Tonul, dar mai ales gestul său au luat prin surprindere consilierii. Mai repede de mână, viceprimarul Teodor Sas a dosit rapid tabloul sub masă şi i-a cerut alesului local să-şi revizuiască modul cum se comportă în plen. “Vă rog să aveţi un comportament decent. Nu veniţi aici ca să faceţi circ. Şi cred că îl iubiţi foarte mult pe primar dacă umblaţi tot timpul cu tabloul lui în geantă”. A intervenit şi consilierul UNPR Gheorghe Albăstroiu, care şi-a prevenit colegii că o au în faţă pe “tovarăşa Elena Ceauşescu”: “Daţi-i cuvântul tovarăşei Elena Ceauşescu!”. Enervată la culme, Gheorghe Ani s-a ridicat în picioare şi i-a strigat viceprimarului Teodor Sas că este “trădător”. “Domnule viceprimar Teodor Sas, eşti un trădător! Nici dumneata nu crezi ceea ce susţii acum”. Din sală s-a auzit îndemnul unui cetăţean care venise să asiste la şedinţă: “Plecaţi cu circul!”. În cele din urmă, spiritele s-au mai calmat, după ce preşedintele de şedinţă, Virgil Boboc, a făcut în mai multe rânduri apel la calm.

Atac la gardul viu

După episodul cu tabloul, discuţiile s-au încins pe seama inofensivelor panseluţe care vor înflori, în această primăvară, în oraş. Consilierul Gheorghe Ani l-a acuzat pe primar că preferă să se cheltuiască câte un miliard de lei pe zi pentru achiziţia de răsaduri, în loc să se folosească de materialul săditor din pepiniera RAADPFL Craiova. «Se cheltuieşte un miliard de lei vechi pe zi pe flori, arbori, arbuşti şi gard viu, în condiţiile în care avem o pepinieră de 24 de hectare în Lunca Jiului şi serele din Parcul „Romanescu”. Am informaţii de la specialiştii de acolo că există foarte mulţi arbori care au ajuns la maturitate. Ocupă locul degeaba în loc să fie plantaţi pe domeniul public. La fel şi florile, în loc să fie luate de la sere, se cumpără de la particulari», a spus aceasta. Gheorghe Ani l-a învinuit pe edil şi de faptul că a renunţat să mai planteze gard viu, pe care l-a înlocuit cu gard metalic doar pentru a trage anumite foloase băneşti. “Domnul primar nu mai vrea să planteze gard viu, pentru că nu iese nimic de acolo şi nu poate să mai pună bani în cutiuţa cu pantofi”.

Ale noastre ar fi mai scumpe

La solicitarea viceprimarului Sas, directorul RAADPFL Craiova a venit cu precizări. Vădit deranjat de afirmaţiile consilierului, Ion Petre a spus că informaţiile ei nu sunt conforme cu realitatea. “Nu ştiu cine a făcut această socoteală că se cheltuieşte un miliard de lei pe zi. Acea persoană ori este rău intenţionată ori alte motive stau în spatele acestei declaraţii. Avem o pepinieră în Parcul Tineretului, dar, din cele 27 de hectare, doar 17 sunt plante cu material săditor, care, contrar celor spuse aici, se regăseşte în zonele verzi ale noastre şi nu numai”. Ion Petre a declarat, în schimb, că Primăria Craiova a renunţat să se mai aprovizioneze cu răsaduri de flori de la serele din Parcul „Romanescu”, preferând să le cumpere, întrucât această variantă este mai ieftină. “Costurile la sere sunt ridicate. Multe specii de flori trebuie să petreacă o iarnă acolo şi avem nevoie de bani pentru a le întreţine. De aceea, am considerat că e mai ieftin să le luăm prin licitaţie decât să le producem la noi”, a explicat directorul.

Şi calculele dau cu virgulă

Consilierul Marian Vasile i-a ţinut isonul colegei de partid, întorcând armele împotriva directorului RAADPFL Craiova. “Sunt de-a dreptul uimit să aud că e mai ieftin să cumpărăm decât să producem. Noi nu putem să producem băncuţe, deşi avem ateliere? Nu putem să creştem panseluţe, deşi avem sere? Cei care ni le vând sunt mai deştepţi ca noi? De ce nu vin să ne ceară bani pentru retehnologizarea serelor, nu pentru achiziţia de flori. Înseamnă că e o problemă de management”, l-a atacat direct pe Ion Petre. Fără a mai aştepta ca acesta să-i dea replica, alesul PDL a emis ipoteza că, în materie de zone verzi şi, îndeosebi, de panseluţe, Primăria Craiova ar ieşi mai bine cu florile furate. “Vreau să dau o temă pentru data viitoare. Dacă tot se  vorbeşte de economie la panseluţe, să se facă un calcul cât se cheltuieşte apoi cu întreţinerea lor, chiar şi cu paza. După socotelile mele, am ieşi mai bine dacă le-am lăsa să fie furate”.

Consilierii i-au numărat afişele lui Solomon

Viceprimarul Teodor Sas a fost cel care a activat însă butonul declanşator al acuzelor politice. Încercând să justifice lipsa primarului de la şedinţă, acesta nu a făcut decât să otrăvească spiritele, şi aşa destul de inflamate. “Domnul primar nu este prezent la această şedinţă pentru că nu îi place să participe la demagogia politică de care dau dovadă unii dintre consilieri. Preferă să muncească în interesul cetăţenilor şi, de aceea, se află acum pe şantiere”, a spus Sas. În contrapartidă, consilierul Marian Vasile i-a amintit acestuia că a umplut stâlpii din cartierul Catargiu cu afişele care îi popularizează audienţele. “Noi ne străduim să facem un oraş curat şi dânsul lipeşte afişe. Nu am auzit ca Poliţia Locală să fi dat vreo amendă pentru această faptă”. Primarul Antonie Solomon a fost înţepat şi de consilierii PSD. Alesul Florentin Tudor l-a acuzat pe edil că îşi organizează audienţe de campanie în cartierele Craiovei fără a-i fi invitat şi pe aleşii locali, acest lucru demonstrând, în opinia acestuia, că e vorba de o campanie electorală mascată.

 LAURA MOŢÎRLICHE şi RADU ILICEANU

2 COMENTARII

  1. Și pentru cei tineri și pentru cei vechi și pentru șefa cu femeile responsabile(cu curățenia),cu toții consilieri locali,îi sfătuiesc să citească art.51 din Legea nr.215-al.3 și vor vedea că sunt la rândul lor obligați să țină audiențe.Conform art.6,al.2 ,nu existăgrad de subordonare între cosilieri și primar.Consider că este vorba de disperare,vin alegerile,PDL-ul stă prost,unii nu vor mai fi aleși.Ce se face doamna Ani,unde se va duce pentru că,din păcate,s-au inventat aspiratoarele.Și mai bine trădător decât pupincurist.

  2. Mah…panDalia,femeile responsabile “cu curatenia”au curatenie si in suflet spre deosebire de tine,care iei bani (50mil,stii tu) sa dai spatii comerciale,ca esti gigi duru,care-si freaca….nasu.Ai fost la PDL,si datorita infectului tau caracter,ai fost ” shutuit”,si cum cainele moare de drum lung si tu de grija d-nei ANI,iti spun sa stai in pozitia cainelui si sa-ti faci toaleta,ca are ce face d-na Ani ,asta ,ca sa nu te mai frece grija si sa nu mori mai prost decat esti

Comments are closed.