Tinerii craioveni, invitaţi să înveţe despre antreprenoriat

0
103

Studenţii şi absolvenţii craioveni, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care vor să îşi deschidă o afacere, pot lua lecţii chiar de la specialişti, începând de mâine, ora 11.00, la Hotel Europeca. În perioada 31 martie – 15 aprilie, Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI), în parteneriat cu Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi Siveco România, organizează şase  conferinţe regionale pentru promovarea şi încurajarea antreprenoriatului. Evenimentele au loc în contextul demarării proiectului strategic „Dezvoltarea inovaţiei, creativităţii, responsabilităţii şi sustenabilităţii antreprenoriatului strategic românesc”.

La dezbatere vor participa tineri antreprenori de succes, reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul tineretului, reprezentanţi ai ONG-urilor care, prin programele desfăşurate, s-au implicat în promovarea culturii antreprenoriale în rândul tinerilor specialişti în managementul economic. Studenţi şi absolvenţi de studii superioare, interesaţi de acest subiect, trebuie doar să se prezinte pentru a intra în contact cu cei care au experienţă.

Temele primei conferinţe

Conferinţa va fi structurată pe patru teme majore: Antreprenoriatul strategic – opţiune pentru depăşirea crizei economice; Avantajele competitive ale tinerilor antreprenori – entuziasm, creativitate şi inovaţie;  Beneficiile antreprenoriatului social; Exemple de bune practici – modele de business lansate de tineri antreprenori.

„Un astfel de proiect vine să sprijine tinerii în demersul lor de a-şi construi o carieră, de a fundamenta informaţii pe care le-au dobândit până în prezent şi de a-şi obţine independenţa financiară într-un mod responsabil, orientat către schimbare, inovaţie şi creativitate. Formarea resurselor umane este o componentă esenţială spre care trebuie să ne orientăm eforturile în vederea obţinerii de performanţă în toate domeniile, în special în dezvoltarea culturii antreprenoriale”, a precizat Cristina Catană, manager de proiect.

Conferinţa regională „Antreprenoriatul strategic şi implicarea tinerilor în schimbarea socială” se înscrie în seria de evenimente organizate pentru îndeplinirea obiectivului proiectului: îmbunătăţirea competenţelor manageriale şi antreprenoriale ale tinerilor, în scopul dezvoltării spiritului întreprinzător, creşterii competitivităţii şi generării unui număr crescut de afaceri. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei ani, sub sloganul „Fii tânăr antreprenor pentru viitor!”, şi este cofinanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.