Târgul de Turism al României, ediţia a XXV-a

0
124

Romexpo organizează, în perioada 31 martie – 3 aprilie 2011, în cadrul Pavilionului Central din Complexul Expoziţional Romexpo, cea de-a XXV–a ediţie a Târgului de Turism al României. TTR primăvară 2011 reuneşte un număr de peste 150 de firme din 21 de ţări, pe o suprafaţă de peste 5.000 mp, cu un grad de internaţionalizare de aproape 50%. Vor fi prezentate destinaţiile pentru vacanţa de vară, de către autorităţile pentru promovarea turismului din Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, agenţii de turism, hoteluri şi pensiuni. De asemenea, vor fi organizate standuri de promovare turistică de către ambasade acreditate la Bucureşti: Cehia, Croaţia, Bulgaria, Cipru, Chile, Emiratele Arabe Unite, Italia, Iran, Macedonia, Mexic, Peru, Serbia, Slovacia, Slovenia. Ofertele prezentate la târg vor beneficia de reduceri de până la 20%.

«Seminarii despre strategii de dezvoltare a turismului românesc, implementare fonduri europene, susţinute de Camera de Comerţ şi Industrie a României, conferinţe despre ultimele tendinţe în turism, susţinute de Asociaţia Turistică a Municipiului Bucureşti, ateliere J’Info Trainning, susţinute de invitaţi speciali precum David Wortley, prezentări ale asociaţiilor profesionale, organizaţiilor patronale sau colaborări în premieră precum cea cu Ordinul Arhitecţilor care prezintă „Drumul Lemnului” – sunt doar câteva dintre evenimentele incluse în programul de manifestări conexe», se precizează într-un comunicat de presă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Dolj.

Expoziţie de artă fotografică

„Sălbatic.Nocturn.Tradiţional”, expoziţie de artă fotografică într-un format în premieră pentru România, prezintă publicului o altă imagine a României, prin cele trei secţiuni ale sale: fotografie wildlife, fotografie „România noaptea” şi fotografie etnografică. National Geographic, Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” şi revista „Satul” susţin fiecare secţiune şi fotografii care expun: Silviu Matei, Alex Conu, Ana Negru, Daniela Spinu, Ghiţă Porumb, Vlad Dumitrescu. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 31 martie 2011, în pavilionul A, după deschiderea oficială a TTR primăvara 2011. În premieră pentru Târgul de Turism al României, publicul se va putea bucura de un Parc de Aventură organizat împreună cu Asociaţia Turistică Ghizii României. O aventură în inima Bucureştiului condimentată cu o tiroliană, Omul Păianjen, podul indian şi un panou de alpinism.

În aceeaşi perioadă va avea loc Antique MarketTârg de obiecte de artă şi antichităţi, a cărui prima ediţie va fi organizată în Complexul Expoziţional ROMEXPO. Pentru aceasta, Antique Market îşi propune să găzduiască, pentru expunere, evaluare şi vânzare piese de mobilier şi decoraţiuni interioare, artă plastică, obiecte personale şi de colecţie, argintărie şi porţelanuri, bijuterii vechi, jucării, vehicule de epocă şi multe altele.