Bursa generală a locurilor de muncă

0
116
Aurora Tiribeja

Vineri, 15 aprilie 2011, între orele 9.00-13.00, va avea loc Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, cu sprijinul conducerii Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova. Evenimentul se va desfăşura la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova, din strada “Eugeniu Carada” nr. 10.

Aurora Tiribeja, directorul executiv al AJOFM Dolj, a precizat printr-un comunicat de presă că obiectivul principal al acestei măsuri active îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu ofertei de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.

Bursa generală a locurilor de muncă reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă în loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu şi lung”, a mai subliniat Aurora Tiribeja.

Agenţii economici care vor participa la Bursa generală a locurilor de muncă vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Pe întreg intervalul de timp dintre orele 9.00-13.00, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj va oferi prin personal specializat, informaţii privind serviciile pe care le oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi consultaţii privind facilităţile pe care le acordă pentru a stimula Agenţii economici care crează locuri de muncă.