Două  noi Servicii de Evidenţă a Persoanelor se deschid în judeţul Dolj

0
1429

Mâine, 31 ianuarie,  la ora 11.00,  Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Breasta îşi va începe activitatea  în regim autonom, în subordinea Consiliului Local din localitate, fiind  al 53-lea serviciu public de evidenţă a persoanelor din judeţul Dolj. Totodată, şi cetăţenii din comuna Malu Mare vor avea posibilitatea ca începând de luni 03 februarie 2020, să poată depune cereri de eliberare acte de identitate şi să obţină documentele, la sediul Serviciului Public Comunitar Local Malu Mare aflat în clădirea Primăriei Malu Mare.

Serviciul de la Breasta a funcţionat deja timp de un an ( 14 ianuarie 2019) dar cu sprijinul şi sub autoritatea Consiliului Judeţean Dolj reprezentat prin Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj, până la acest moment fiind primite şi soluţionate 561 cereri formulate de persoane din această localitate.

„Printre avantajele majore ale funcţionării serviciilor de evidenţă a persoanelor în fiecare localitate din judeţ, sunt acelea că oferă posibilitatea de a se elibera în regim de urgenţă acte de identitate în situaţii de pierdere, furt, deteriorare, că persoanele nu trebuie să se mai deplaseze în altă localitate şi pot rezolva în acelaşi loc obţinerea actului de spaţiu,  certificatelor de stare civilă şi actul de identitate, iar interesul funcţionarilor pentru calitatea serviciilor de eliberare şi preschimbare acte de identitate creşte, datorită faptului că funcţionarii se subordonează autorităţilor locale din aceeaşi localitate cu beneficiarii de servicii”, a explicat Marin Stănică, directorul executiv al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj. 

Breasta înregistrează o populaţie de aproximativ 3700 persoane

Localitatea Breasta înregistrează o populaţie de aproximativ 3700 persoane iar majoritatea dintre acestea trebuie să-şi actualizeze adresa de domiciliu înscrisă în actele de identitate ca urmare a hotărârii Consiliului Local de atribuire nume de străzi la toate arterele de circulație din localitate.

„Felicităm autorităţile locale pentru această realizare menită să contribuie la dezvoltarea autonomiei locale în unităţile administrativ teritoriale dar şi la creşterea calităţii serviciilor prestate către populaţie. Programul de  funcţionare al serviciului va fi  zilnic de luni până vineri, între orele 0830-1630, în ziua de miercuri programul prelungindu-se până la ora 1830” , a subliniat directorul executiv al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj.

De luna viitoare, şi la Malu Mare cetăţenii pot obţine acte de identitate

În ceea ce priveşte Malu Mare, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj şi-a deschis un punct de lucru în această localitate din luna noiembrie 2019, constatând un interes tot mai  crescut al cetăţenilor pentru a obţine acte de identitate, în localitatea lor de domiciliu. „Funcţionalitatea acestui punct de lucru este asigurată cu sprijinul autorităţilor locale şi a personalului încadrat la serviciul local propriu de evidenţă a persoanelor, activităţile fiind desfăşurate sub autoritatea şi controlul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj, până la parcurgerea tuturor etapelor necesare funcţionării în regim autonom al Serviciului Public Comunitar local de Evidenţă a Persoanelor Malu Mare. Programul de lucru cu publicul este zilnic, între orele 08.00-12.00 atât pentru depunerea cererilor cât şi pentru eliberarea actelor de identitate. Cetăţenii din această localitate şi cei care doresc să se stabilească în această localitate, pot să depună în continuare cereri şi să obţină acte de identitate şi de la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Craiova. Pentru situaţii deosebite care necesită eliberarea în regim de urgenţă, persoanele se pot adresa direct Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj”, a mai spus Marin Stănică.