Concurs naţional pentru elevii iubitori de limba engleză

0
739

În acest an, revine cel mai mare concurs naţional de creaţie în limba engleză, „Shakespeare School Essay Competition”, cu cea de-a XII-a ediţie, destinat elevilor din învăţământul preuniversitar, cu vârsta între 11 – 19 ani, pasionaţi de limba engleză, creativitate şi stăpânesc bine arta argumentării. La ediţiile precedente, două eleve din Craiova au obţinut premii speciale la categoria 11 – 14 ani.

La ediţia din 2020, participanţii sunt provocaţi să scrie un eseu original, în limba engleză, cu tiltul  „Imagine a world where teachers are replaced by A.I.” (Imagineazăâi o lume în care profesorii sunt înlocuiţi de inteligenţa artificială).  Participanţii pot înscrie, gratuit, online, eseul pe https://www.shakespeare-school.ro/essay-competition, într-una dintre cele două categorii de vârstă, 11- 14 ani, respectiv 15 – 19 ani, termenul limită fiind 27 martie 2020. Concursul oferă celor 30 de finalişti premii în valoare de peste 5.000 de euro, constând în : două tabere de limba engleză în Marea Britanie (pentru marele câştigător al fiecărei categorii de vârstă), cursuri de limba engleză la „Shakespeare School”, înscrieri gratuite la examene „Cambridge”, cărţi, dicţionare, rechizite şi multe alte surprize. În plus, toţi cei care intră în concursul naţional de creaţie în limba engleză vor primi o diplomă de participare, pe care o pot folosi pentru a-şi completa portofoliul educaţional. Juriul este format din profesorii „Shakespeare School ”.

Două eleve din Craiova, premiate în anii precedenţi

Profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi va participa gratuit, ca însoţitor de grup, la o tabără în Marea Britanie. Toţi profesorii de limba engleză, din partea cărora se  vor înscrie minimum zece participanţi la competiţie, vor primi un certificat de merit, iar judeţul cu cel mai mare număr de participanţi va primi trofeul, în cadrul unei festivităţi de premiere care va avea loc pe 8 iunie 2020, la Bucureşti. Demn de remarcat este faptul că, în 2015 şi 2017, două eleve din Craiova au obţinut premii speciale la categoria 11 – 14 ani. Este vorba de  Miruna Ruxandra Lică  (Şcoala Gimnazială „Sf. Dumitru”), respectiv  Erminia Popa  (Colegiul Naţional „Carol I”).