Proiectul “Road Trip” include patru circuite diferite

0
145

Tinerii din Europa se pot înscrie pentru o călătorie cu minibus-ul către diferite destinații, pentru a vizita locuri și peisaje interesante și obiective reabilitate cu fonduri europene, precum și pentru a-i cunoaște mai bine pe cei ce trăiesc zi de zi acolo. Proiectul este o inițiativă a Direcției Generale pentru Politică Regională și Urbană.

România este una dintre principalele destinații de pe ruta dunăreană. Proiectul “Road Trip” include patru circuite diferite: dunărean, mediteranean, atlantic și baltic, în total circa 12.000 de km. Câte două persoane vor fi selectate pentru a porni în expediție pe fiecare dintre cele patru rute. Călătoriile se vor desfășura în perioada primăvară – vară 2018.

Persoanele care vor să se înscrie trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Data-limită  pentru înscriere este 11 februarie, iar aceasta se poate face urmând pașii din pagina online a proiectului. Pe lângă completarea formularului, persoanele interesate vor trebui să înregistreze un clip de 60 de secunde în care să convingă juriul de ce vor să ia parte la călătorie.

În timp ce vor călători prin Europa, participanții vor vizita proiecte cofinanțate de UE și vor putea urmări impactul lor asupra comunităților locale. Ei vor experimenta în mod personal ceea ce reprezintă UE pentru acestea.