Tentativă de trecere ilegală a frontierei la PTF Calafat

0
151

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat, ieri, o femeie care a încercat să intre fraudulos în România, prezentând la controlul de frontieră documentele de identitate aparținând altei persoane. Femeia a fost predată polițiștilor de frontieră bulgari în vederea dispunerii măsurilor legale.

Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj au anunțat că, ieri-dimineață, în jurul orei 7.30, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind într-un autoturism condus de un cetățean german, o femeie care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport eliberat de autoritățile siriene și un permis de ședere în Germania. La verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat faptul că existau diferențe de fizionomie între persoana prezentă la controlul de frontieră și fotografia din documentele de călătorie.

Cu ocazia cercetărilor preliminare, nu au fost descoperite alte documente de identitate, iar persoana respectivă a refuzat să dea declarații pentru stabilirea adevăratei identități. „Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat comisar Dănuț Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.