Eliza Peța, în febra funcției de director la Salubritate

0
342

Consilierii municipali au votat, în plenul de ieri, numirea Elizei Peța, fost secretar al primarului Lia Olguța Vasilescu, în funcția de administrator al SC Salubritate SRL Craiova. Aleșii locali ar fi dorit câteva lămuriri din partea acesteia, dar noul manager nu s-a aflat în sală pentru a-și lua în primire postul.

„A sunat la cabinet, e bolnavă și are febră. Nici nu a ajuns la serviciu astăzi”, a încercat să o scuze viceprimarul Mihai Genoiu când consilierii opoziției i-au constatat lipsa. Aceștia tocmai se pregăteau să-i adreseze întrebări legate de modul cum va conduce acest serviciu care ar putea să se desființeze odată cu implementarea Masterplanului de deșeuri al județului. „Aș fi vrut să o întreb care este viziunea dânsei față de această societate având în vedere că, în următoarele luni, se va implementa Masterplanul de deșeuri. Dacă va câștiga o societate, cei 700 de angajați își vor pierde locurile de muncă”, a ridicat problema consilierul PNL, Pavel Badea. În lipsa noului administrator, interpelarea lui a rămas fără răspuns fiindcă Eliza Peța nu și-a făcut apariția nici după trei ore cât a durat ședința CLM Craiova.

Curiozități legate de salariu

Consilierul Dan Cherciu a comentat criteriile de performanță care i-au fost impuse Elizei Peța, acesta trăgând concluzia că municipalitatea nu s-a obosit să-i stabilească niște sarcini dificile, mărginindu-se la unele formale. „Voi vota împotriva numirii acestei persoane pentru că nu m-a convins din punctul de vedere al competenței. Din păcate, toate aceste contracte de management sunt pur formale”. Un alt consilier, Doru Marinescu, din partea UNPR, a cerut ca să se facă publică și suma pe care aceasta o va primi ca indemnizație, însă a primit explicația că Primăria Craiova nu are competența de a-i stabili salariului Elizei Peța, banii pe care aceasta îi va câștiga de pe urma funcției de la Salubritate urmând să fie stabiliți de membrii consiliului de administrație.