Sentinţă definitivă în cazul craioveanului care a accidentat un copil şi pe mama acestuia şi a fugit

0
131

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au pronunţat sentinţa definitivă în procesul în care Adrian Călin, de 24 de ani, din Craiova, a fost judecat după ce, în aprilie 2010, băut fiind, a accidentat un minor de 13 ani şi pe mama acestuia, apoi a fugit, fiind prins de poliţişti câteva ore mai târziu. Tânărul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi a fost obligat la plata sumei de 15.000 lei cu titlu de daune morale faţă de minorul accidentat.

Reamintim că, la începutul lunii aprilie 2010, pe strada “Târgului”, din Craiova, conducătorul unui autoturism Opel, cu numărul ROMA 66917 – Z, a oprit lângă un autoturism Logan cu numărul DJ-16-BYB şi s-a apucat la ceartă cu conducătorul acestuia. Amândoi au coborât, şoferul Opelului înjurându-l pe celălalt conducător auto ca la uşa cortului şi ameninţându-l, scandalul scoţându-i din casă pe locatarii de pe stradă. Văzând că au apărut martori, şoferul Opelului s-a urcat rapid în maşină, încercând să fugă, iar în timp ce manevra maşina cu spatele, a lovit o femeie de 37 de ani şi pe fiul acesteia, în vârstă de 13 ani.

Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere amplasată în zonă se vede foarte clar cum şoferul autoturismului, în timp ce merge cu spatele, îl prinde pe minor sub maşină, îl târăşte câţiva metri şi îşi continuă nepăsător deplasarea. Individul a dispărut, iar victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde, în urma investigaţiilor, s-a stabilit că minorul, Alin, a suferit mai multe fracturi, în timp ce mama sa, Fănuţa Mihai (37 de ani), a scăpat cu leziuni uşoare.

Depistat cu 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat

La aproximativ două ore după eveniment a fost descoperit Opelul, ulterior poliţiştii Biroului Rutier Craiova reuşind să pună mâna şi pe şoferul fugar. Acesta a fost identificat, stabilindu-se că este vorba despre Adrian Călin (23 de ani), din Craiova şi a fost dus la sediul Secţiei 2 Poliţie pentru audieri. Aici a fost testat şi cu etilotestul, rezultând o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost dus şi la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi părăsirea locului accidentului, pe 9 aprilie 2010 acesta fiind arestat preventiv.

La finalizarea cercetărilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au trimis în judecată pe Adrian Călin pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. A primit, în primă instanţă, o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă menţinută şi la apelul judecat la Tribunalul Dolj, însă Curtea de Apel Craiova a decis să mărească la trei ani pedeapsa, însă tot cu suspendare, pe perioada unui termen de încercare de 5 ani. Tot judecătorii de la Curtea de Apel au decis să suplimenteze la 15.000 lei despăgubirile la care a fost obligat inculpatul, alături de asigurătorul de răspundere civilă, faţă de minorul Alin Mihai.