După gratii, pentru trafic de minori

0
144

Un bărbat de 38 de ani a fost arestat preventiv, în cursul zilei de sâmbătă, şi a ajuns în arestul IPJ Dolj, sub acuzaţia de trafic de minori şi proxenetism. Acesta a fost prins la Vama Nădlac, când voia să iasă din ţară însoţit de alte tinere pe care urma să le ducă în Italia, în urma unei acţiuni a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu suportul tehnic şi informativ al SRI Dolj şi cu sprijinul SOS Craiova şi SOS Timişoara.

Poliţiştii BCCO Craiova îl supravegheau de mai multă vreme pe Marius Ilie, care are domiciliul în judeţul Vâlcea, întrucât aveau date că acesta s-ar ocupa cu traficul de minore pe relaţia România – Italia. De altfel, potrivit oamenilor, legii, din cercetările efectuate, s-a stabilit că, în perioada 2009-2011, bărbatul racolase mai multe fete (majoritatea minore), din judeţele Dolj, Olt şi Vâlcea, pe care le transportase în zona Milano, Italia, unde acestea au fost obligate să practice prostituţia la stradă, banii încasaţi intrând în buzunarele lui.

La sfârşitul săptămânii trecute, oamenii legii au prins de veste că bărbatul urma să plece din nou în Italia, însoţit de alte tinere ce urmau să devină victime ale sale, astfel că l-au supravegheat şi, vineri, la vama Nădlac, din judeţul Arad, au oprit microbuzul cu care Ilie voia să iasă din ţară. Atât el, cât şi celelalte persoane care îl însoţeau au fost aduse la Craiova, la sediul DIICOT. După o noapte întreagă de audieri, sâmbătă, procurorul de caz a decis ca Marius Ilie să fie prezentat Tribunalului Dolj, unde magistraţii i-au emis mandat de arestare preventivă. Cercetările în cauză sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, după cum au mai precizat oamenii legii.