Programul şcolar „Step by Step” se extinde

1
151

Programul educaţional „Step by step”, prin care elevii din clasele primare îşi fac temele la şcoală, dar beneficiază şi de o masă caldă, se extinde. Unităţile de învăţământ din Dolj pot cere înfiinţarea unei astfel de clase până pe 13 februarie.

„Step by step” este un program educaţional agreat de părinţii care nu îşi pot lua copii de la şcoală la orele prânzului. Elevii petrec în unităţile de învăţământ aproximativ opt ore şi beneficiază şi de consiliere la pregătirea temelor. Metodologia de predare este diferită. Copiii au mobilier special care le permite să lucreze pe grupe. După terminarea orarului de predare, aceştia beneficiază de o pauză de masă, cu mâncare caldă, al cărei preţ variază între 6 şi 7 lei pe zi. În acest preţ este asigurat un prânz complet, cu două feluri de mâncare şi desert. Elevii revin apoi în clase şi urmează un program de pregătire a temelor, în care sunt inserate şi momente de învăţare prin joacă.

Condiţii pentru implementare

Strategia de extindere a programului de „Step by step” este asigurată de Centrul „Step by step”, care are în vedere păstrarea continuităţii şi calităţii în acord cu standardele internaţionale. Aceste standarde vizează formarea şi perfecţionarea continuă a cadrelor didactice pentru aplicarea metodologiei alternative educaţionale, dotarea claselor şi grupelor cu mobilier standard şi realizarea programului educaţional specific.

Totodată, pentru a înfiinţa clasele, unităţile şcolare solicitante trebuie să aibă acordul în scris al cadrelor didactice, dar să şi dispună de spaţiul fizic necesar: săli de grupă în grădiniţe care să asigure organizarea tuturor centrelor de activitate în sală sau grupă. Mai exact, o clasă netransmisibilă de cel puţin 42 de metri pătraţi, mochetată, care să permită desfăşurarea activităţii în centre pentru învăţământul primar. De asemenea, strategia prevede asigurarea unui ajutor pentru educatoare în măsura posibilităţilor pentru învăţământul preşcolar.

 

1 COMENTARIU

  1. da este f interesant,dar trebuie sa se grabeasca aceasta metoda prin mai mare publicitate a efectelor pozitive pe care le are asupra copiilor

Comments are closed.