CEZ : 10 drone pentru Școala de piloți de drone

0
265

10 drone pentru Școala de piloți de drone sunt cadoul dăruit de CEZ și partenerii săi celor 100 de copii din programul CODE Kids, 10 bibliotecari și aproximativ 5000 de membri ai comunităților locale din Argeș, Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în perioada 06 – 10 decembrie, colaboratorii CEZ au avut de ales între a pune sub brad un cadou simbolic cu produse românești sau să se alăture CEZ în donarea a 10 drone.

 Sărbători la înălțime cu CEZ

Cadourile zburătoare pot ajunge până la 120 m înălțime și vor fi elementul digital de bază pentru cursurile Școlii de piloți de drone, proiect demarat de Fundația Progress și susținut de CEZ.

În perioada ianuarie  – martie 2022, bibliotecarii și copiii din Cluburile CODE Kids din Rucăr și Topoloveni (AG), Pietrari și Bunești (VL), Crâmpoia, Dobrosloveni și Brastavățu (OT), Fărcaș (DJ), Vladimir și Jupânești (GJ) vor fi instruiți în manevrarea dronelor și vor avea acces la materiale educaționale cu informații tehnice, detalii de siguranță și elemente legislative. Alți aproximativ 5000 de membri ai comunității locale vor avea acces la dronele donate, acestea fiind amplasate în bibliotecile publice și folosite în promovarea proiectelor locale.

Cu ajutorul dronelor se vor realiza fotografii și clipuri video, înregistrări cu zonele și evenimentele locale, și în principal vor fi folosite pentru a povesti evoluția copiilor CODE Kids și a proiectelor de coding în care aceștia se implică.

„ Dronele sunt deja un element de bază în acțiunile de mentenanță și reparații ale rețelei noastre electrice. Mă bucur că alături de partenerii noștri suntem ajutoarele lui Moș Crăciun, dar și susținătorii unui program educațional care le oferă copiilor acces la soluții digitale care sunt des întâlnite în activitatea business-urilor mari. Le mulțumesc partenerilor noștri de afaceri care demonstrează încă odată că #energiavinedelaoameni.” Ondrej Safar, CEO CEZ România.

„ Adaugăm cluburilor CODE Kids încă un modul de pregătire pentru meseriile viitorului și anume Școala de piloți de drone. Sperăm ca dronele să fie folosite de întreaga comunitate și noile tehnologii să aducă beneficii prin promovarea acestor localități.” Ovidiu Ana, Director Dezvoltare Fundația Progress.