Dolj: Peste 1000 de poliţişti la datorie în minivacanţa de Revelion

0
411
Peste 300 de poliţişti doljeni vor acţiona zilnic, în perioada minivacanţei de Revelion, pentru ca bucuria trecerii în noul an să nu fie umbrită de evenimente nedorite.
Începând de mâine, 30 decembrie şi până pe data de 2 ianuarie 2017, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au fost dispuse măsuri speciale pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.
Un total de peste 1000 de poliţişti doljeni vor acţiona în stradă, în decursul celor 4 zile ale minivacanţei de Anul Nou, pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale prin creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, dar şi pentru a fi în măsură să intervină cu celeritate maximă la toate sesizările venite din partea cetăţenilor.
Poliţiştii de la structurile de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona în echipe de siguranţă publică şi în filtre auto, urmărindu-se depistarea conducătorilor auto care ar fi tentaţi să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, în timp ce poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale vor acţiona pentru monitorizarea locurilor şi mediilor cunoscute cu potenţial criminogen şi pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii care ar putea să îşi petreacă sărbătorile la domiciliul personal. Poliţiştii de investigarea fraudelor vor acţiona în zona marilor complexe comerciale şi în pieţele agroalimentare pentru prevenirea şi combatarea actelor de comerţ ilicite care ar putea aduce atingere intereselor consumatorilor. De asemenea, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor acţiona pentru depistarea persoanelor care comercializează materiale pirotehnice interzise. În această perioadă, poliţiştii doljeni se vor afla la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă minivacanţa de Revelion în linişte. 
 
POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:
 
În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere! 
Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool! 
La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!
Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!
În mijloacele de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun!
Ţineţi, pe cât posibil, bagajul aşezat în faţa dumneavoastră!
 Atât la plecarea cât şi la întoarcerea din minivacanţa de Revelion, circulaţi cu viteză adaptată la starea carosabilului.    Vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei !
Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.
Atenţie!
În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.
Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă!
Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!