Dolj: Articole pirotehnice şi arme deţinute ilegal descoperite în urma unor percheziţii la Sadova

0
368
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj – Poliţia oraşului Bechet cercetează 3 doljeni, doi bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 27 şi 47 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, respectiv pentru ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” , atât articolele pirotehnice, cât şi armele fiind ridicate de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor.
Potrivit IPJ Dolj, astăzi, 29 decembrie a.c., în urma unor informaţiilor exploatate şi a activităţilor specifice întreprinse, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Bechet au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele unor doljeni de 27, 41 şi respectiv 47 de ani, toţi  trei din comuna doljeană Sadova, unde au depistat aproximativ 4000 de articole pirotehnice, cu o greutate totală de peste 5 kilograme, precum şi 3 arme, o puşcă cu aer comprimat şi 2 pistoale tip airsoft, pe care aceştia le deţineau fără drept, nefiind autorizaţi în acest sens.
În urma percheziţiei efectuate la o adresă din Sadova, Dolj, poliţiştii au găsit o armă cu aer comprimattip puşcă, calibru 4,5 mm., pe care o femeie în vârstă de 47 ani o deţinea fără drept, nefiind autorizată  în acest sens. De asemenea, poliţiştii au mai găsit şi un pistol tip airsoft, calibru 6 mm, care urmează a fi expertizat de către specialiştii criminalişti din cadrul IPJ Dolj.
La locuinţele bărbaţilor de 27, respectiv 41 de ani, poliţiştii au găsit în urma percheziţiilor un număr de 3500, respectiv 470 de articole pirotehnice încadrate în clasele a II-a şi a III-a conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, precum şi un pistol de tip airsoft calibru 9 mm, care de asemenea urmează a fi expertizat criminalistic.
Poliţiştii doljeni continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate provenienţa acestor bunuri depistate în urma percheziţiilor domiciliare.
Oamenii legii au întocmit în cauză dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşiii infracţiunii de ,, efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995R, privind regimul materiilor explozive, precum şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342 din Codul Penal.
Întreaga cantitate de articole pirotehnice, cât şi cele 3 arme au fost ridicate de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor.