Legea pentru eliminarea a 102 taxe: Camera Deputaţilor a respins cererea de reexaminare

0
143

Legea pentru eliminarea a 102 taxe a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, urmând ca după ce va fi dezbătută în Comisia de buget să ajungă la vot final, în cursul aceleaşi zile, a declarat ieri, secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Marcel Ciolacu.

 

Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, în plen, după respingerea cererii de reexaminare a legii pentru eliminarea a 102 taxe că ar vrea să nu mai plângă nimeni pe umerii SRTV şi SRR, afirmând că abia de acum aceste instituţii pot ieşi din depolitizare. „A fost contestată la CCR, Curtea a respins contestaţia şi a declarat-o constituţională. A fost retrimisă la Parlament (…) doar, doar renunţăm la acestă lege pentru ca românii în continuare să stea ca în perioada comunistă la cozi. Aş vrea să nu mai plângă nimeni pe umărul TVR-ului şi Radioului Public, abia de aici înainte aceste instituţii pot ieşi din politizare şi dependenţa faţă de politic în condiţiile în care în fiecare an prin lege câştigau o sumă foarte clară nu au de ce să se mai căciulească nici la primul ministru, nici la Parlament, nici la ministrul de Finanţe, nici la alt lider politic de influenţă în momentul respectiv”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce aleşii au respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.