Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, îi contrazice pe liderii PSD-ALDE: Iohannis nu a încălcat Constituţia

0
159

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor i-a contrazis ieri pe liderii PSD-ALDE, susţinând că şeful statului, Klaus Iohannis, nu a încălcat Constituţia prin respingerea nominalizării lui Sevil Shhaideh ca premier, el arătând că, în consecinţă, suspendarea nu se susţine şi nu e fezabilă.

kelemen-hunor“Constituţia permite preşedintelui să decidă dacă acceptă sau dacă nu acceptă o nominalizare şi din acest punct de vedere prea multe comentarii nu trebuie să facem. Singura observaţie – dacă era şi argumentată această respingere cu câteva propoziţii, să ştim de ce a fost respinsă nominalizarea domnei Sevil Shhaideh, poate era mai bine. Dar, din punct de vedere constituţional, preşedintele nu a greşit, nu a încălcat nicio literă, niciun articol din Constituţia în vigoare”, a spus Kelemen. Întrebat dacă varianta suspendării lui Iohannis, prezentată de liderii coaliţiei PSD-ALDe, este nepotrivită, Kelemen a răspuns: “Nu există niciun articol constituţional pe care se poate construi o iniţiativă de suspendare a preşedintelui “.

“Eu nu văd acel articol care ar fi fost încălcat de preşedintle Iohannis. Deci suspendarea, din punctul nostru de vedere, nu este fezabilă şi nici nu am susţine un astfel de demers fiiindcă nu a încălcat Constituţia. Ne place sau nu ne place decizia preşedintelui, dar nu poţi să mergi pe suspedare dacă nu ai argumente constituţionale. Şi aici argumente constituţionale nu există”, a mai spus preşedintele UDMR.