Razie rutieră cu amenzi de peste 10.000 lei

0
240

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri craioveni au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulație generate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză, precum și pentru conștientizarea acestora și a pasagerilor cu privire la importanța purtării centurii de siguranță. În plus, s-a urmărit depistarea și sancționarea conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil în timpul mersului fără dispozitiv„mâini libere”.

În cadrul acestor activități, au fost constatate şi aplicate 77 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 10.000 lei. Dintre acestea, 68 au fost aplicate şoferilor care conduceau autovehicule cu viteză neregulamentară, iar alte 21 de sancţiuni unor conducători auto sau pasageri care nu purtau centurile de siguranţă. De asemenea, poliţiştii au sancţionat şi 6 conducători auto care au folosit telefonul mobil în timpul mersului fără dispozitiv„mâini libere”, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Recomandări pentru circulație în condiții de iarnă

În plus, ținând seama de atenţionările meteorologice pentru perioada următoare, care presupun măsuri suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea eventualelor accidente de circulaţie, conducerea Inspectoratului de Poliție a Județului Dolj a luat decizia creşterii numărului de poliţişti rutieri prezenţi pe arterele de circulație din municipiu, dar și pe drumurile din județ. Echipajele de polițiști prezente în trafic au ca principală misiune monitorizarea stării drumurilor şi efectuarea de controale, în special a autovehiculelor de transport mărfuri, pentru verificarea echipării acestora cu anvelope de iarnă. Poliţia rutieră avertizează conducătorii auto să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum, şi anume carosabil acoperit parţial cu zăpadă, gheaţă sau polei, echiparea autovehiculelor cu anvelope specifice sezonului de iarnă devenind astfel obligatorie. De asemenea, poliţiştii de la rutieră îi vor ajuta pe conducătorii auto cu sfaturi preventive în ceea ce priveşte adoptarea unui comportament rutier defensiv, pentru evitarea oricărui pericol cauzat de condiţiile meteo-rutiere. „Recomandăm tuturor conducătorilor auto care pornesc la drum să verifice înainte starea drumurilor pentru itinerariul de deplasare ales, să circule cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă. Este necesară și verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, ele fiind de ajutor în trafic, dar şi în situaţia în care se rămâne blocat pe sectoarele de drum pe care nu s-a îndepărtat în timp util zăpada căzută din abundenţă. Mai ales în această perioadă recomandăm conducătorilor auto să nu parcheze pe partea carosabilă, astfel încât să dea posibilitatea utilajelor de deszăpezire să funcţioneze în condiţii normale”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.