Cercetați pentru braconaj după ce au împușcat trei iepuri și un căprior

0
392

Patru doljeni, toți din comuna Perișor, au fost surprinși la braconat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, și, în încercarea de a scăpa de oamenii legii, aceștia au abandonat mașina cu care erau și „prada”, mai exact trei iepuri și un căprior. Oamenii legii au reușit să-i identifice și le-au întocmit dosare penale, cele două arme cu care vânaseră ilegal fiind confiscate.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii faptelor ce aduc atingere fondului cinegetic, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au observat pe fondul de vânătoare nr. 20 „Perişor” un autovehicul Ford dotat cu un proiector. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, iar după 2-3 km autovehiculul respectiv a fost găsit abandonat lângă un canal de irigaţii. Lângă mașină polițiștii au găsit, aruncate, cadavrele a trei iepuri de câmp şi unui căprior, ce prezentau multiple plăgi împuşcate. De asemenea, în interiorul autovehiculului lângă scaunul din dreapta faţă au fost găsite două tuburi de cartuş de vânătoare, calibrul 12, percutate, precum şi un proiector artizanal. Au fost demarate activităţi specifice de cercetare, iar în urma acestora, poliţiştii doljeni au reușit să-i identifice pe autori ca fiind Marius Brăgaru, de 41 de ani, Gabriel Rucsanda, de 24 de ani, Ionuț Mohora, de 31 de ani, şi Cătălin Crețu, de 25 de ani, toţi din comuna Perişor, judeţul Dolj. Marius Brăgaru și Gabriel Rucsanda aveau asupra lor armele de vânătoare, de calibrul 12 mm, pe care le deţineau legal. Polițiștii au ridicat cadavrele de iepuri şi căprior, ce urmează a fi înaintate către D.S.V.S.A. Dolj, valoarea prejudiciului fiind estimată la peste 5.400 euro. De asemenea, anchetatorii au dispus indisponibilizarea autovehiculului folosit la comiterea faptei la sediul Postului de Poliţie Perişor.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, armele precum şi 9 cartuşe de vânătoare cu alice cal. 12 fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.