Urmărit internațional pentru proxenetism în arestul IPJ Dolj

0
182

Doi bărbați, unul condamnat definitiv pentru evaziune fiscală și cel de-al doilea urmărit internațional de autoritățile din Franța, au fost prinși de polițiști și introduși în arest.

În cursul zilei de sâmbătă, 27 decembrie, în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Craiova l-au depistat şi introdus în arestul IPJ Dolj, pe Viorel Mihail, de 37 de ani, din comuna Cerăt, pe numele căruia magistraţii Tribunalului Dolj au emis două mandate de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare, respectiv 2 ani închisoare, pentru fapte de evaziune fiscală.

În plus, pe 23 decembrie, poliţiştii din Serviciului Investigaţii Criminale şi Secţiei 6 Poliţie Craiova împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Dolj l-au depistat şi introdus în arestul IPJ Dolj pe Gheorghe Nistor, de 25 de ani, din Craiova, pe numele căruia autoritățile din Franţa au emis un mandat european de arestare. Tânărul era căutat pentru săvârșirea pe teritoriul acestei țări, în cursul anului 2014, a infracţiunilor de proxenetism grav în bandă organizată, trafic de fiinţe umane în bandă organizată, furturi în bandă organizată şi primire de bunuri necuvenite în bandă organizată, fapte prevăzute de codul penal francez.

„Craioveanul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Ulterior acesta a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Craiova care au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, în vederea demarării procedurilor de extrădare a acestuia”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.