Poştaşul din Unirea, la judecată pentru trafic internaţional de droguri

0
62

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis în judecată pe poştaşul din comuna Unirea, arestat preventiv luna trecută după ce la el acasă au fost descoperite, în urma unei percheziţii, aproximativ 4 kilograme de canabis şi rezină de canabis. Împreună cu el au mai fost trimise în judecată alte două persoane – vărul său şi “distribuitorul” –, infracţiunile reţinute în sarcina lor fiind trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Procurorii craioveni din cadrul DIICOT au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul prin care au dispus, săptămâna trecută, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Pătru Adrian Ruican, de 25 de ani, din comuna Unirea, acuzat de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, Cristi Marian Budică, de 32 de ani, poştaşul din comuna Unirea, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, iar în stare de libertate, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, a fost trimis în judecată Marian Radu, zis “Friki”, de 24 de ani, din Craiova, acuzat de trafic de droguri de risc. Reamintim că primii doi au fost reţinuţi pe 9 noiembrie a.c., în timp ce al treilea în urma audierii a fost lăsat liber, faţă de el fiind luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în luna octombrie a.c. poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au sesizat DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la faptul că pe raza Craiovei îşi desfăşoară activitatea un grup care se ocupă cu traficul şi consumul ilicit de droguri de risc, în special rezină de cannabis. A fost înregistrat un dosar penal, procurorii solicitând Tribunalului Dolj autorizaţii de interceptare a convorbirilor purtate de suspecţi. În acelaşi timp au fost introduşi în cauză şi doi investigatori sub acoperire, care au reuşit să cumpere foarte uşor droguri. Ba, mai mult, la una din întâlniri, Marian Radu zis “Friki”, după ce i-a vândut colaboratorului autorizat două pacheţele în care era rezină de canabis (după cum s-a dovedit în urma analizelor de laborator), cu 100 lei bucata, i-a spus că are posibilitatea să-i furnizeze droguri în continuare şi să-l contacteze telefonic ori de câte ori are nevoie, dar să se grăbească pentru că nu mai este multă marfă. Întrucât Marian Radu era mereu dispus să furnizeze droguri, oamenii legii au organizat prinderea lui în flagrant, pe 9 noiembrie a.c. Acesta a fost “săltat” şi dus la sediul DIICOT după ce vânduse rezină de cannabis în valoare de 150 lei investigatorului sub acoperire.

Încerca să “plaseze” canabis din producţia proprie în Craiova

Oamenii legii au aflat că drogurile proveneau, în mare parte, de la Cristi Marian Budică, angajat ca factor poştal în comuna Unirea, care îşi făcuse o plantaţie de canabis acasă. În plus, recent venise din Spania un văr de-al lui Budică, Pătru Adrian Ruican, tot din comuna Unirea, care adusese şi el droguri de acelaşi fel în ţară, astfel că, pe lângă marfa pe care o furniza de obicei, Budică încerca să plaseze pe piaţa din Craiova şi canabis din producţie proprie. Date fiind noile informaţii, a fost organizat încă un flagrant, în zona Parcului Tineretului din Craiova, Budică şi Ruican fiind prinşi la scurt timp după ce vânduseră 40 grame de canabis cu 2.000 de lei. Imediat, după prinderea în flagrant a celor doi, s-a efectuat o percheziţie la domiciliul lui Budică şi al mamei sale, Elena, unde au fost descoperite, într-un dulap din spatele patului, 3 borcane de 0,800 kg, în care se aflau fragmente vegetale, de culoare verde oliv, un pachet din celofan transparent lipit cu bandă adezivă în interiorul căruia se aflau alte 500 de grame fragmente vegetale de culoare verde oliv cu miros specific, mai multe punguţe din plastic cu substanţe similare, iar după un colţar a mai fost găsit un sac din plastic care conţinea fragmente vegetale similare, în urma analizelor de laborator stabilindu-se că este vorba despre canabis, cantitatea totală ridicată fiind de aproape 4 kilograme.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Dolj, care a menţinut măsura arestării faţă de Ruican şi Budică, primul termen al procesului fiind stabilit pentru 9 ianuarie a.c.