Aleşii locali au îngheţat tarifele Eco Sud

0
85

Consilierii municipali au votat în unanimitate, în plenul de săptămâna trecută, pentru respingerea majorării tarifului perceput de administratorul depozitului ecologic de la Făcăi pentru gunoiul depozitat în rampă. Cel mai înverşunat consilier a fost, şi de această dată, alesul PSD Gheorghe Nedelescu, despre care se ştie că a avut mai multe ciocniri în instanţă, pe vremea când era viceprimar, cu societatea Eco Sud.

Şi acum, consilierul a ridicat problema tarifelor practicate de administratorul depozitului, tarife care, în viziunea acestuia, sunt şi aşa mari, în comparaţie cu ceea ce oferă. „De fiecare dată când s-au propus majorări de tarife la acest depozit ecologic, eu m-am opus. Şi vă spun şi de ce: în contractul din 2002 se prevedea expres că, până la terminarea concesiunii, preţul să fie de 11,90 dolari/tonă, cu TVA inclus. Şi acum vine Executivul Primăriei şi plânge pe umărul lor că, vezi Doamne, s-a mărit TVA-ul şi ei, săracii, au şi pierderi. Dar nu ne spune că, potrivit contractului pe care îl aveam încheiat din 2002, trebuia să plătim 11,90 dolari pe lună, cu TVA inclus, până la sfârşitul concesiunii. Iar acum plătim 21 euro/tonă. Euro, nu dolari! Dacă vreţi să-l votaţi, vă invit să-l votaţi! Din punctul meu de vedere, n-am să votez un astfel de proiect de hotărâre”, a spus Gheorghe Nedelescu.

Intervenţia tranşantă a acestuia i-a convins şi pe consilierii democrat-liberali şi liberali, votul acestora fiind – caz mai rar în CLM Craiova – unul în totalitate pentru respingerea acestui proiect. Ca urmare a acestui fapt, Eco Sud este obligată să păstreze acelaşi tarif de până acum, anume cel de 17,65 euro/tonă plus TVA.