Covid-19: Numărul de cazuri din Dolj a crescut cu 212. În Craiova, poliția a dat cinci amenzi!

0
317

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, D.S.V.S.A şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare, în mod special în zonele aglomerate din judeţ, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19, la aceste activităţi participând zilnic peste 450 de efective.

A fost verificată cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/ deschise. De asemenea, au fost verificate şi mijloace de transport şi societăţi comerciale cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 297 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 70.000 de lei, dintre care 283 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie.

Astfel de activităţi au fost desfăşurate în cursul zilei de ieri şi în Craiova, în zona centrală, iar pentru neregulile constatate, politistii au aplicat cinci sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 8.000 de lei.