Deputatul PSD Dolj, Alexandra Presură: “Avem de-a face cu încă o măsură liberală de anulare a ceea ce guvernul PSD a construit”

0
1072

Alexandra Presură, deputat PSD de Dolj, a declarat că era de aşteptat ca atunci când circumstanţele le vor fi favorabile, guvernanţii liberali să lase la vedere latura care îi defineşte: “Iată că la o zi după ce au obţinut o victorie, liberalii au renunţat la rolul pe care l-au jucat în campania electorală, acela de competitori corecţi. Acum, au cadrul potrivit să arate cine sunt ei cu adevărat, şi, din păcate, prima lor măsură este una extrem de dură pentru români. Guvernul Orban a anunţat, astăzi, tăieri bugetare drastice şi cel mai mult de suferit vor avea Educaţia şi Ministerul Afacerilor Interne. Aşadar, ceea ce declara, cu ceva timp în urmă, ministrul Finanţelor, Florin Câţu, că Educaţia şi Sănătatea, nu sunt domenii prioritare pentru PNL, vedem astăzi aplicat în rectificarea bugetară. Mutilând bugetul Transporturilor, liberalii au pus, astăzi, frână şi investiţiilor în infrastructură. Start Up Nation, o poveste de succes scrisă de PSD, are de astăzi un final dramatic trasat de PNL. Fondurile pentru ediţia a doua a acestui program naţional de susţinere a antreprenorilor sunt insuficiente, iar pentru cea de-a treia ediţie, nu sunt şanse să fie prevăzute, prea curând, creditele de angajament. Previziuni sumbre sunt şi pentru agricultura românească, care în urma rectificării, a pierdut astăzi un miliard de lei. Măsurile create de PSD, care s-au dovedit benefice pentru agricultori, nu vor mai fi susţinute acum de cabinetul Orban. Ne-au acuzat că minţim atunci când am vorbit despre intenţiile lor, şi la doar câteva ore după ce au obţinut voturile de încredere, răspund românilor cu măsuri de austeritate. Vedem, aşadar, că cei care timp de trei ani au atacat şi blamat Guvernul PSD că nu face investiţii, acum îşi dovedesc neputinţa de a susţine cu fapte concrete”.

În faţa deciziei luate de guvernul liberal de a nu creşte salariul minim aşa cum a promis PSD, deputatul Alexandra Presură susţine că avem de-a face cu încă o măsură liberală de anulare a ceea ce guvernul social-democrat a construit. “Unde sunt liberalii care în campania electorală ne acuzau că facem propagandă diversionistă atunci când vorbeam de eşecul noului cabinet? Unde sunt liberalii care declarau că PNL respectă legile care se află în vigoare? Guvernul liberal este în funcţie de câteva săptâmâni şi abia acum, după ce s-a văzut cu sacii în căruţă, vorbeşte limpede că cei care beneficiază de salariul minim nu o să mai primească suta de lei”, a mai precizat Alexandra Presură, deputat PSD Dolj.